Re: Vyúčt. daně srážkou x závisl.činnost
Přece podle skutečnosti - byly to srážkové daně nebo zálohové daně podle zpracovaných mezd?
Odměny o DOPP se zálohovou daní (tj. podepsané Prohlášení nebo odměna měsíční nad 5.tis.Kč) z prosince 2013 už měly být uvedeny ve Vyúčtování zálohové daně za rok 2013.
Prohlášení na popl. v tomto případě podepsané nebylo. A od jiné mzdové jsem slyšela, že když je odměna za prosinec vyplacená v lednu, píše se až do kolonky leden. Že se to píše do tich kolonek podle toho, kdy byla mzda vyplacena, ne za který měsíc to je...Neříkejte mi, že to mám teda celé špatně? :-(
Promiňte, asi jsem se špatně vyjádřila. Zaměstnanec zaměstnán na dohodu o provedení práce, nepodepsal prohlášení na poplatníka a odměnu měl za prosinec 2013 9500,- hrubého. Odměna se vyplatila 15.1.2014. Napsala jsem tedy daň do vyúčtování daně vybírané srážkou za rok 2014 do kolonky leden. Jedna mzdová mi říkala, že u srážkové daně se uvádí do kolonky, kdy byla mzda vyplacena zaměstnanci, a tím, že mu byla vyplacena až v lednu 2014, tak už podle změny v zákoně spadá do srážkové. Doufám, že už jsem to vysvětlila lépe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.