Re: RZ - rodičák + DPP
Když si paní podá daňové přiznání - Vy jí vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech zdaněných srážkovou daní - tak jí FÚ celou zaplacenou daň vrátí. Úroky a životko už není z čeho - daň nedosahuje ani celou slevu na poplatníka.
Úroky z úvěru na bydlení může uplatnit nějaký spoludlužník (jestli je). Životko - bohužel.
RZ - rodičák + DPP
Děkuji moc za radu. Takže DP budu muset udělat já, protože jde o rodinnou příslušnici majitele firmy :o). A můžu se ještě zeptat, na který řádek DP se uvádí srážková daň - je to 87a ? A úhrn příjmů z kterých se odvedla srážková daň klasicky na řádek 31?
Když by zaměstnaněc měl v 1 firmě i TTP i DPP, tak se sčítá úhrn příjmů z obou poměrů na ten řádek 31?
A když jsem udělala takovou blbost, že růžovku podepsala a já jsem i tak z DPP odvedla 15% daň, tak ji to můžu do DP uvést a bude ji ta daň vrácena ? Nebo bych jsem měla stornovat ten podpis ze začátku roku 2014 v růžovce a pak to zakomponovat do DP? Trošku víc jsem se zapletla. Díky za trpělivost A.
RZ - rodičák + DPP
podepsala prohlášení dodatečně (bylo mi řečeno daň.poradcem, že když je na rodičáku, tak ji nemusím uhánět a může to podepsat dodatečně), ale to už byla odvedená srážk.daň. Mám ten podpis stornovat a udělat DP s tím, že tam zapíšu příjmy z DPP a odvedenou srážk.daň a ta bude jí vrácena? Díky A
Nemůžete žádný podpis stornovat, ale musíte se jako mzdová účetní řídit zákonem. V tomto případě pokud požádala o RZD a zároveň dodatečně podepsala Prohlášení za rok 2014, tak se řídit ZDP § 38k odstavec 7)
V tomto případě by zaměstnankyně vůbec nebyla povinna podávat DP (pokud nemá povinnost z jiného důvodu)
Veškerá zaplacená daň by jí byla vrácena v RZD (úplně za celý rok)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.