Re: Srážky ze mzdy - výživné na manželku
Pročítám zdejší diskuze, jestli nenarazím na další informace, na tenhle příspěvek jsem nepřišla. Moc děkuji za odkaz.
PAMICA mi totiž vyúčtování daně vezme jako součást čisté mzdy a automaticky odečítá zadané srážky. Ale je to jen program, právě...
Na internetu se všude názory dost různí.
Díky za odpověď.
Já ? já jsem toho názoru, že vratka daně je součástí čisté mzdy, tudíž by se z ní měly srážky provádět. Už právě třeba z toho důvodu, který jsem uvedla včera. Já bych srazila. Daleko horší mi přijde situace, kdy zaměstnanec dostane tříměsíční odstupné, ze kterého se srazit musí, a pak 3 měsíce nedostane podporu.
Dobrý den.
Paní Renato, děkuji za názor. Mně to nedalo a lovím informace dál a našla jsem tento článek z roku 2012 (což zase není tak dávno)
http://www.podnikatel.cz/clanky/danovy-bonus-a-srazky-ze-mzdy-dalsi-orisek-pro-mzdove-ucetni/
Mně to přijde "logičtější" (pardon za to nečeské slovo) srazit.
Přemýšlela jsem, že si nechám posvětit od zaměstnance srážku tím, že mu nechám podepsat souhlas nebo žádost o použití vratky daně na úhradu exekuce. Možná je to ale zase moc zbytečné papírování.
Díky za váš čas a přeji pěkný den. M.B.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.