Re: Moc prosím - spěchá - nikdo neví ?
Spěchá, spěchá ....
Řeším už dost let a vždy jsou poplatníci v důkazní nouzi či nesplňují podmínku, že vozidlo nesmí používat další osoba.
Buď z nich po mém naléhání, kdo platí silniční daň (moje kontrolní otázka) vypadne, že přece zaměstnavatel, když přece mají služební cesty jen v zaměstnání.
Nebo že s autem jezdí manželka / družka / syn / vyberte si.
Je mi jasné, že je to trochu složitější, ale myslím, že bych to mohla použít u paní co pronajímá byt, který je v jejím vlastnictví, ona bydlí od bytu cca 90 km. Auto je psáno na ní, ona platí silniční daň....a kdo jí dokáže, že ho občas půjčí manželovi, když ten má auto svoje vlastní ???? Tak nevím, jestli si to může lajznout ? chichi
Pardon, jsem se upsala, silniční daň neplatí, taky proč ? auto nemá určené k podnikání. Tak paní si to někde vygůglila sama, jen to se mnou konzultuje a prože jí právě nechci jen tak od stolu říci ANO nebo NE, tak se ptám zde, protože vím, že tady máte mnohaleté zkušnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.