Re: zapoct.list - musim predlozit origin
Vzhledem k tomu, že potvrzení o zaměstnání je doklad, určený vašemu novému zaměstnavateli, nevidím důvod, proč byste mu nedal originál.
Co z toho plyne? Jako zaměstnavatel bych vás ohodnotila jako problémového zaměstnance a rychle bych se vás ve zkušební době zbavila.
OSŘ § 294:
"(1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval....."
Nedávno tu jedna tazatelka napsala, že děkuje za uštědřený políček (napsla jsem jí to stejné, co vám) a omluvila se, že zapoměla poděkovat za případnou odpověď. Kdežto vy vaší neslušnost si nepřipustíte a přesto, že vám paní Líba odpověděla, nemáte ani kapku slušnosti v sobě, abyste ji za odpověď poděkoval.
Přečtěte si pravidla tohoto fora. Když někam vlezete a chcete aby vám zadarmo z dobré vůle poradili, předpokládala bych, že budete dodržovat pravidla, která tam jsou stanovená....a když už ne ta, tak alespoň elementární slušnost. Kdybyste se obtěžoval a přečetl si pravidla, nebyl byste zde za hulváta. A kdybyste se snad obtěžoval ještě o trochu více, všiml byste si v historii fora, že zrovna paní s přezdívkou Jasná zde radí obětavě denodenně. A nevyžaduje za to nic, než lidskou slušnost.
http://business.center.cz/business/diskuze/pravidla.aspx
Pravidla diskuzního fóra
Dříve než se zeptáte, přečtěte si následující doporučení
1) NADPIS
Věnujte velkou pozornost nadpisu i formulaci vašeho dotazu! Napište přesně, čeho se dotaz týká. Nadpisy jako "Poraďte" nebo "Dotaz" nebo "Pro paní XY" nejsou vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou odpověď. ...
2) INFORMACE
Uveďte co nejvíce informací, které mohou přispět k řešení problému. Jaké firmy se týká váš dotaz - SRO, AS, FO, sdružení,....? ...
3) NÁVAZNOST
Pokud chcete pokračovat v započaté debatě, použijte tlačítko "Odpovědět" u příspěvku, k němuž se chcete vyjádřit. ...
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. ....
5) FORMÁT
Snažte se o stručnost a výstižnost. Nekopírujte do odpovědí dlouhé texty či zákony. Stačí ocitovat tu nejdůležitější část a přidat informaci, kde lze nalézt úplné znění. Věnujte pozornost formátu textu. Nepište všechno velkými písmeny - to se na internetu považuje za křik a nevychovanost. Omezte počet vykřičníků, smajlíků apod. Než dotaz odešlete, přečtěte si ho po sobě ještě jednou a zkuste opravit případné gramatické chyby či překlepy.
6) SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
...
>>>>>>>>>Nastupuju do zamestnani, zamestnavatel chce po mne
>>>>>>>>>original zapoctaku. Jsem povinen mu vydat original?
>>>>Ovsem vylevy pani jasne nechapu..
>>>Na začátek by jste se mohl naučit psát slušně,
>>>spisovně a správně gramaticky. Dále (pokud na to
>>>budete mít
>>>ještě sílu a schopnosti) by jste mohl zvládnout
>>>ovládání klávesnice na počítači :-)
>>Nic nic, ale ta gramatika se týká i vás.
>vy .....by jste..... si toho taky všimla? :o))
Já když slyším slovo gramatika, tak preventivně lezu pod stůl. Moje gramatika je děs a hrůza.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.