Re: malá obec - externí mzdové účetnictv
Nic zvláštního oproti firmám ve mzdách není co se týká zaměstnanců. Zaměstnanci mají jenom oproti firmám plat a ne mzdu. Rozdíl je jenom u zastupitelů, ti mají funkční odměny. Jestli jste ve mzdách zběhlá, tak by to pro vás neměl být problém. Na stránkách mvcr.cz najdete pro veřejnou správu docela dobré pokyny k zastupitelům.
Přehledy se posílají stejné, hlášení taky. Nevím kam posílají Specifikace mzdových nákladů, jestli je tím myšlen
ten paskvil vyplňovaný v příloze části N, tak ten naštěstí už letos není, snad jenom když zaměstnávají od ÚP VPP, tak tam se posílají přehledy vyplacených platů.
Jedná se o klasický přehled mezd, hrubá, čistá odvody za zaměstnance, zaměstnavatele a pod., jenom si budete muset zadat v matrice u zastupitelů funkční odměny ze kterých se i při nepodepsaném prohlášení sráží zálohová daň a platí se pouze ZP a např. při volbách odměny členů volebních komisí, (tam se pouze daní), toto nejsou klasické pracovní poměry. Tedy předpokládám, že se jedná o neuvolněné zastupitele.
pokud nejsou jednotlivé programy propojené, např. z účetnictví je možné poslat mzdy se zaúčtováním, tak jenom vytisknete sestavy a předáte účetní, já také tak účtuji nevyhovují mi v programu mezd nastavené analytiky, v úču mám svoje, tak že vytisknu sestavy podle nich si udělám předpis mezd, ale používám program KEO
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.