Re: vklad auta OSVČ vs. s.r.o.
Děkuji, snad jsem to pochopila správně - povinnosti zaplatit a přiznat dań má vkladalel, pokud neuhradí, musí uhradit nabyvatel (stručně řečeno)... Takže to, co tvrdil kolega - OSVČ uhradí správci daně DPH a posléze si s.r.o. nárokuje po FÚ DPH z tohoto vkladu - je špatné stanovisko?
Tak jsem zase četla vícekrát a mám v tom opět guláš, jelikož se tam píše, že nabyvatel může uplatnit DPH... Ale co mě více zarazilo, že je to případ, kdy se vkladem zvýší základní kapitál (D419) a posléze se o provede zvýšení ZK do OR (419x411) - jak by to ale bylo v případě, že s.r.o. je již dříve založeno a má splacený základní kapitál, přičemž tímto vkladem nechce s.r.o. zvýši ZK??? Fakt už se tedy ztrácím...:-(
Mám tu ve frontě dvě závěrky, troje mzdy, zkuste si načíst:
https://books.google.cz/books?id=d8WYAwAAQBAJ&pg=PA41&lpg=PA41&dq=DPH+%2B+vlo%C5%BEen%C3%AD+nepen%C4%9B%C5%BEit%C3%A9ho+vkladu+do+obchodn%C3%AD+korporace+ve+hmotn%C3%A9m+majetku&source=bl&ots=syfATLByuN&sig=kFXrVPrDfonqLJDPQogOSfchghA&hl=cs&sa=X&ei=1vABVfnQGdHdaJjmgagP&ved=0CFIQ6AEwCQ#v=onepage&q=DPH%20%2B%20vlo%C5%BEen%C3%AD%20nepen%C4%9B%C5%BEit%C3%A9ho%20vkladu%20do%20obchodn%C3%AD%20korporace%20ve%20hmotn%C3%A9m%20majetku&f=false
Nebo vygooglit
Nová společnost s ručením omezeným: Právo-účetnictví-daně
strana 41
Mockrát děkuji :-)
>>>>Dobrý večer,
>>>>
>>>>měla bych otázečku - pokud OSVČ vloží do svého s.r.o.
>>>>automobil, který je v obchodním majetku OSVČ a
>>>>nárokoval si při koupi DPH, tak tím, že vloží tento
>>>>automobil
>>>>musí jako OSVČ odvést DPH z ceny obvyklé. Do s.r.o.
>>>>bude toto auto vloženo na základě znaleckého posudku
>>>>a
>>>>DPH si s.r.o. nemůže nárokovat.. Dohadujemi se s
>>>>kolegou, který tvrdí, že si s.r.o. může nárokovat
>>>>DPH,
>>>>i
>>>>když má jen znalecký posudek, žeprý se opírá o §13
>>>>odst.4
>>>>písm f) ZDPH... Mám v tom teď trochu zmatek. Poradíte
>>>>mi prosím někdo?
>>>>
>>>>Děkuji
>>>
>>>Zkuste Koordinační výbor 339/14.09.11
>>>
>>>Uplatňování DPH v
>>>případě
>>>nepeněžních
>>>vkladů
>>>
>>>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-prispevky-kv-kdp/2011KV_KDP_9_11_2011.pdf
>>>
>>
>>Děkuji, snad jsem to pochopila správně - povinnosti
>>zaplatit a přiznat dań má vkladalel, pokud neuhradí,
>>musí uhradit nabyvatel (stručně řečeno)... Takže to,
>>co
>>tvrdil kolega - OSVČ uhradí správci daně DPH a
>>posléze
>>si s.r.o. nárokuje po FÚ DPH z tohoto vkladu - je
>>špatné stanovisko?
>
>Mám tu ve frontě dvě závěrky, troje mzdy, zkuste si
>načíst:
>>>>>>>>
>
>https://books.google.cz/books?id=d8WYAwAAQBAJ&pg=PA41&lpg=PA41&dq=DPH+%2B+vlo%C5%BEen%C3%AD+nepen%C4%9B%C5%BEit%C3%A9ho+vkladu+do+obchodn%C3%AD+korporace+ve+hmotn%C3%A9m+majetku&source=bl&ots=syfATLByuN&sig=kFXrVPrDfonqLJDPQogOSfchghA&hl=cs&sa=X&ei=1vABVfnQGdHdaJjmgagP&ved=0CFIQ6AEwCQ#v=onepage&q=DPH%20%2B%20vlo%C5%BEen%C3%AD%20nepen%C4%9B%C5%BEit%C3%A9ho%20vkladu%20do%20obchodn%C3%AD%20korporace%20ve%20hmotn%C3%A9m%20majetku&f=false
>
>Nebo vygooglit
>Nová společnost s ručením omezeným:
>Právo-účetnictví-daně
>strana 41
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.