Re: Příjmy manželky
Dobrý den, manželku jsem uplatnil v DaPFO. Nyní mě FÚ vyzval k doložení toho, že manželka měla nižší příjmy než 68 tis.Kč za rok. Manželka je OSVČ na rodičovské, podala čestné prohlášení na FÚ o tom, že za rok 2014 neměla žádný příjem podléhající DzPř a není povinna podávat DaP. Přesto mě FU vyzval k doložení. Prosím, jak to mám ještě jinak dokázat? Znovu musí manželka napsat čestné prohlášení? Měla přijmy pouze z rodič.příspěvku a z příspěvku na bydlení + přídavky na děti. Předem děkuji za vaše názory.
Tak to je ono. Na 99% máte oba jednu správkyni daně, ale je to pro ni asi moc práce, aby informaci z jedněch desek zapsala do druhých desek. Už jsem u klienta něco podobného zažila. Pak nezbývá nic jiného, než aby Vaše paní znovu vytiskla a podepsala ono Čestné prohlášení, nahoru napsala že se jedná o přílohu k Vašemu daňovému přiznání (+ uvedla Vaše r.č.) a podala na FÚ.
Nyní mě FÚ
>>>>vyzval k doložení toho, že manželka měla nižší příjmy
>>>>než 68 tis.Kč za rok.
Jak se "dokládá" něco, co není? Když už to FÚ chce, měl by říct, JAK to chce.
>Tak to je ono. Na 99% máte oba jednu správkyni daně,
>ale je to pro ni asi moc práce, aby informaci z
>jedněch desek zapsala do druhých desek. Už jsem u klienta
>něco podobného zažila. Pak nezbývá nic jiného, než aby
>Vaše paní znovu vytiskla a podepsala ono Čestné
>prohlášení, nahoru napsala že se jedná o přílohu k Vašemu
>daňovému přiznání (+ uvedla Vaše r.č.) a podala na FÚ.
>
Když ono příjmy pro vlastní DP jsou něco jiného než příjmy pro manželovu slevu.
Nezlobte se, ale těch 25tis. je docela pěkná částka, která (podle mého názoru) za tu jednu větu navíc snad stojí. Pokud paní napsala prohlášení, že neměla žádný zdanitelný příjem, pak to ke slevě na manželku neprokazuje vůbec nic. Podle mého bude stačit, když napíše, že po celý rok neměla kromě rodičovského příspěvku žádný jiný příjem a bude vše vyřešeno. Vím, že to není povinná příloha přiznání, ale stačí když si přečtete dotazy tady na fóru a vidíte, že spousta lidí nemá tucha, co se do příjmu počítá a co ne. Tak se nikdo nemůže divit, že si to FÚ prověřuje. Spíš je to blbě formulováno, paní nemá prokazovat, jaké příjmy neměla, ale spíš jaké měla. Aby bylo jasné, že se do limitu nezapočítávají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.