OT: Elektronická podání podle GŘ-pokračo
Otázkou je, zda se ozvou, nebo zda rovnou pošlou složenku na 2.000 CZK. Jak se to chystají udělat v případě papírových podání DP.
Takto jsem podala v únoru dvě DP. Kontaktovala jsem tento týden obě správkyně daně s dotazem, jak "chybu" napravit. Jedna řekla, že sama to nijak řešit nebude a že doufá, že pro (chudáky) poplatníky bude tento rok ještě pro podání účetní závěrky v pdf "pardon". Druhá pravila, že se jí e-příloha nenačetla vůbec a že by jí stačilo, pokud by účetní závěrku poslala firma v pdf. datovou schránkou. Což jsme učinili.
Teď uvažuji nad tím, zda poslat celé přiznání včetně naťukaných výkazů v EPO znovu jako řádné, nebo jako opravné. Nebo zda vyčkat, co bude dál.
Re: OT: Elektronická podání podle GŘ-pok
>>Loni jsem podala DPPO přes EPO v xml. Výkazy a pov.
>>přílohu jako samostatné přílohy v PDF. Vše bylo v
>>pořádku.
>>Letos jsem DPPO podávala rovněž přes EPO a přímo do
>>DP
>>jsem vložila výkazy a přílohu v pdf jako e-přílohy. A
>>to celé jsem podala. Když si otevřu jak to vypadá v
>>XML je tam všechno i ty přílohy v jednom. Vše jsem
>>podávala již 2.3.15 zatím se nikdo neozval.
>
>Otázkou je, zda se ozvou, nebo zda rovnou pošlou
>složenku na 2.000 CZK. Jak se to chystají udělat v případě
>papírových podání DP.
>
>Takto jsem podala v únoru dvě DP. Kontaktovala jsem
>tento týden obě správkyně daně s dotazem, jak "chybu"
>napravit. Jedna řekla, že sama to nijak řešit nebude a
>že doufá, že pro (chudáky) poplatníky bude tento rok
>ještě pro podání účetní závěrky v pdf "pardon". Druhá
>pravila, že se jí e-příloha nenačetla vůbec a že by jí
>stačilo, pokud by účetní závěrku poslala firma v pdf.
>datovou schránkou. Což jsme učinili.
>
>Teď uvažuji nad tím, zda poslat celé přiznání včetně
>naťukaných výkazů v EPO znovu jako řádné, nebo jako
>opravné. Nebo zda vyčkat, co bude dál.
Vidíte, co kočička z FÚ, to jiný názor... já bych je nerozmazlovala a vyčkala, KDP chystá nějaký materiál na KOOV, aby se trochu krotili a jednou provždy bylo jasno, tak uvidíme.
>
KOOV už byl, myslím 18.2.2015. V březnovém KOOV nic k elektronizaci není.
17.3. bude GFŘ publikoat další svoje představy, jak podávat elektronicky.
Dovedete si představit jak bude fungovat elektronická evidence tržeb a kontrolní hlášení?
Hezký den!
Alen,
musím si to pouštět po částech, celé najednou bych to asi za střízliva nedal.
Tady mne zaujalo, že Andrej v Praze vybral za leden o 300 mil. Kč na daních více. Už se ale nepochlubil, že je to většinou pouze prozatímní zablokování nadměrných odpočtů DPH.
Úřední osoby z FÚ jsou často nepříčetní jedinci bez znalosti práva, pouze mají právo nevydat nadměrné odpočty a nejsou vůbec postižitelní, když se poplatník nakonec domůže svého práva. A pokud nakonec stát něco zaplatí, tak se to platí i z mých daní, nikoliv jako způsobená škoda těmito jedinci.
Navíc bylo povoláno 100 těchto expertů z krajů a okresů, kteří se chtějí v Praze předvést. Co si o nich myslím je žalovatelné.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.