Re: IČO na faktuře
Nikde není stanoveno, co má být na "faktuře" uvedeno.
Určité náležitosti stanoví NOZ
§ 435
(1) Každý podnikatel musí uvádět na obchodních listinách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu své jméno a sídlo. Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku uvede na obchodní listině též údaj o tomto zápisu včetně oddílu a vložky; podnikatel zapsaný v jiném veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do tohoto rejstříku; podnikatel nezapsaný ve veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do jiné evidence. Byl-li podnikateli přidělen identifikující údaj, uvede i ten.
Zeptala bych se klienta, zda šel s požadavkem na doplnění razítka a podpisu také za dodavateli, jako jsou telefonní společnosti nebo dodavatelé energií.
Pokud je ale klient hulvát a v hlavě má vymeteno, tak, pokud budete chtít za svoji práci zaplatit, moc možností nemáte.
Máte uzavřenou smlouvu? Máte tam stanoveno, jakým způsobem budete předávat klientovi faktury? A co přesně budou obsahovat? Ptám se, kdyby došlo k soudu.
Re: IČO na faktuře
>>Poskytuji úklidové práce. Nejsem plátce DPH.
>>Vystavuji
>>faktury tak, že tam uvádím svou adresu, své IČO a
>>uvádím, že nejsem plátce DPH. U odběratele uvádím jen
>>jméno a adresu - FO. Faktury jsem dosud posílala jen
>>mailem tj. bez podpisu a razítka. Nyní došel odběratel
>>s
>>tím, že změnil účetní, který mu sdělila, že
>>neexistuje,abych jim dávala faktury bez jejich IČa,
>>bez podpisu a
>>razítka. Velmi nevybíravým způsobem mi sdělil, že buď
>>všechny faktury r. 2014 předělám, nebo mi za
>>provedené
>>práce již nezaplatí. Nikde jsem nenašla, že by
>>faktura
>>od neplátce DPH musela výše uvedené údaje
>>obsahovat...
>>nebo má můj odběratel pravdu a musím mu dát opravené
>>doklady?
>
>Nikde není stanoveno, co má být na "faktuře" uvedeno.
>
>Určité náležitosti stanoví NOZ
>§ 435
>Zeptala bych se klienta, zda šel s požadavkem na
>doplnění razítka a podpisu také za dodavateli, jako jsou
>telefonní společnosti nebo dodavatelé energií.
>Pokud je ale klient hulvát a v hlavě má vymeteno, tak,
>pokud budete chtít za svoji práci zaplatit, moc
>možností nemáte.
>Máte uzavřenou smlouvu? Máte tam stanoveno, jakým
>způsobem budete předávat klientovi faktury? A co přesně
>budou obsahovat? Ptám se, kdyby došlo k soudu.
http://www.az-data.cz/clanky/jak-ma-vypadat-faktura-vzor-faktury
Citace ze článku Jak má vypadat faktura?
"Faktura nemusí být podepsaná, můžete ji poslat odběrateli i mailem. V případě faktur od mobilních operátorů nebo za elektřinu podpis a razítko také nikomu nechybí. Obdobné je to s razítky. Pokud ale narazíte na člověka, který účtuje už tři sta let a v životě něco takového neviděl a nepřijme, tak Vám stejně nezbyde fakturu vytisknout, orazítkovat, podepsat (modře!) a poslat poštou. Aspoň, že to už nemusí vést kočár tažený koňmi."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.