Re: CZ-NACE 00
Mám stejný problém. Byla jsem kvůli tomu na FU. Tam nic neporadí. Zjistili jsme, že se číselníky Živnostenského úřadu neschodují s číselníkem FU. Na FU doporučili si něco z nabídky číselníku vybrat, nakonec jsme něco hodně vzdáleného našli, ale logiku to tedy nemá. Žádala jsem, kam se mám obrátit, kam napsat, že číselník náš obor nemá, ale nedokázali mi odpovědět. Dokud nám nepřijde ta pokuta, tak už to dál nemá smysl řešit. Snažím se, ale marně, nebo na nesprávnch místech?
Co na to FÚ? Že nejsou Váš určitě draze placený poradce a pošlou vás do domů.
Hledala jste CZ-NACE podle Předmětu živnosti, ale musíte hledat přímo daný obor činností
Jaký má společnost OBOR ČINNOSTÍ z těch 80 možných ?
ŽIVNOST VOLNÁ
(K § 25 odst. 2)
Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
Obory činností náležející do živnosti volné
1. Poskytování služeb pro zemědělství, zahradnictví, rybníkářství, lesnictví a myslivost
2. Činnost odborného lesního hospodáře a vyhotovování lesních hospodářských plánů a osnov
3. Diagnostická, zkušební a poradenská činnost v ochraně rostlin a ošetřování rostlin, rostlinných produktů, objektů a půdy proti škodlivým organismům přípravky na ochranu rostlin nebo biocidními přípravky
4. Nakládání s reprodukčním materiálem lesních dřevin
5. Chov zvířat a jejich výcvik (s výjimkou živočišné výroby)
6. Úprava nerostů, dobývání rašeliny a bahna
atd..... více v zákonu 455/1991 Sb.
Jaký máte obor činností ?
Už se nám tady podařilo zařadit v CZ-NACE i novináře
Podle CZ-NACE patří novináři do činnosti "Umělecká tvorba"
Když se podíváte do ARESu, co tam máte uvedeno u Registru ekonomických subjektů ČSÚ ?
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
vyhledat podle jména a příjmení či podle názvu firmy
pak najít dotčenou osobu / firmu
vpravo "Odkazy"
RES = Výpis z Registru ekonomických subjektů ČSÚ
kliknout na tento odkaz
a dostanete se do informací, které o subjektu vede statistický úřad a které po Vás chtějí při vyplňování daňového přiznání:
Základní údaje
Klasifikace ekonomických činností - CZ-NACE
Statistické údaje
Z toho potřebujete zjistit, jaké číslo je uvedeno u CZ-NACE
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.