Re: první DPH, DUZP faktury zboží
myslím, že ze zákona o DPH už toho znám docela dost, přijetí služeb, zboží ze zahr + 3stranné obchody ... a jiné chuťovky.
Ale po pročteních par. 79 jsem moc moudrá nebyla. Protože ten majetek byl skutečně pořízen dříve než rok před nárokováním, jen faktura k němu došla později......
Ale to musíte napsat, že se vám jedná o nárok na odpočet DPH při registraci, aby vám mohlo být správně odpovězeno.
A hlavně, kdy se stal klient plátcem DPH. §79 jste stále nepochopila.
A za mě, pokud takto rozumíte DPH, radím vám nezpracovávejte klientovi DPH, než klienta poškodíte.
Já opravdu nevím, ale nahoře v textu mám, že klient je plátcem od 28.2., nedopsáno roku 2015. A dále mluvím o faktuře z roku 2014 - tak prosím ta výtka asi není úplně namístě.
Zatím na kontrolách DPH nikdy žádný správce nic nenašel chybně..... a to jsem tam skoro každý kvartál, protože dopravce kontrolují často.
Upřesněte a konkretizujte, prosím, svůj dotaz.
Nějak nerozumím na co se přesně ptáte. Původně jste psala o prvním DPH (registrace?) a fa z a zboží z roku 2014 a nyní zase o tom, že klient už chodí na FÚ s DPH každý kvartál.... = to nevypadá na první Přiznání k DPH po registraci k DPH?
Re: upřesnění dotazu
Účtuji roky firmy stejných majitelů - tato nová společnost je nový plátce DPH. Ptala jsem se na to, zda-li v případě registrace od 28.2.2015 mohu uplatnit s odkazem na par. 79 i fakturu za zboží s DUZP 27.2.2014 a datem vystavení ale termín vystavení až 7.3.2014.
Jaký "rok" se přesně podle zákona o DPH bere - vystavení
nebo DUZP?
U registrace má plátce nárok na odpočet DPH u přijatelného zd. plnění pořízeného v období 12 po sobě jdoucích měsíců přede dnem, kdy se stala plátcem,.Při dodání zboží se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné viz §21 ZDPH.
(U vás zřejmě DUZP dnem převzetí uboží =27.2.2014)
Podotýkám, že dle §79 musí být splněna i další podmínka, a to že toto plnění musí být k datu registrace součástí obchodního majetku plátce.
12 předchozích po sobě jdoucích měsíců:
dle mě: 28.2.2014 až 27.2.2015
Ale možná by vám poradil právník lépe.
(bankovní rok pro počítání úroků má také dle německé verze jen 360 dní a ne 365)
viz vtip
"Několik lidí odpovídá na následující otázku, zda jsou všechna lichá čísla větší než dvojka prvočísla.
•Matematik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, a podle indukce každé liché číslo větší než dvě je prvočíslo.
•Fyzik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 je experimentální chyba, 11 je prvočíslo...
•Biolog: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 - výsledky ještě nedorazily...
•Inženýr: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 je prvočíslo, 11 je prvočíslo...
•Programátor: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 7 je prvočíslo...
•Statistik: Zkusíme několik náhodně vybraných čísel: 17 je prvočíslo, 23 je prvočíslo, 11 je prvočíslo...
•Právník: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 - nejsou dostatečné důkazy prokazující opak..."
Hezký den
Vám také pěkný den a díky za vtip :-)
>>Díky, odpovídáte mi tak, jak jsem v úvodu napsala já.
>>Tedy, že tato faktura za zboží je asi již mimo ten
>>rok
>>dle par. 79 a sklidila jsem za to výtku, že ho nečtu
>>správně.
>>Soupis zásob i majetku je hotov, ale toto zboží tam
>>raději nezahrnu.
>
>12 předchozích po sobě jdoucích měsíců:
>dle mě: 28.2.2014 až 27.2.2015
>Ale možná by vám poradil právník lépe.
>(bankovní rok pro počítání úroků má také dle německé
>verze jen 360 dní a ne 365)
>
>viz vtip
>"Několik lidí odpovídá na následující otázku, zda jsou
>všechna lichá čísla větší než dvojka prvočísla.
>•Matematik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, a podle indukce každé liché číslo větší než dvě
>je prvočíslo.
>•Fyzik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, 9 je experimentální chyba, 11 je prvočíslo...
>•Biolog: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, 9 - výsledky ještě nedorazily...
>•Inženýr: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, 9 je prvočíslo, 11 je prvočíslo...
>•Programátor: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, 7 je prvočíslo, 7 je prvočíslo...
>•Statistik: Zkusíme několik náhodně vybraných čísel:
>17 je prvočíslo, 23 je prvočíslo, 11 je prvočíslo...
>•Právník: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je
>prvočíslo, 9 - nejsou dostatečné důkazy prokazující opak..."
>
>Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.