Re: exekuce
Pokud exekutor souhlasí, aby se mu to zaslalo a souhlasí s tím i zaměstnanec a budete to mít písemně, tak myslím, že nic nepokazíte. Jinak co se týče přeplatku na dani, tak jedno rozhodnutí soudu to považuje za optimalizaci daní a podléhá to srážkám. Ale opravdu rozhodnout se musíte vy.
paní jasná, vážím si vašich odpovědí, ale vaší připomínce nerozumím , ani si ji neberu ... Na viz výše uvedenou věc jsou rozdílné názory.
vždyť se diskuze i takto odvíjí .... já nerozhoduji, co je správně, když se nedokáží shodnout ani zákonodárci, ani ministerstva, proto v tomto případě budu vycházet z nastavení SW.
Není v případě exekucí a vratky daně jednoznačně řečeno započítat vratku-nezapočítat vratku /správně/nesprávně, to je můj názor a nikomu ho nenutím :)
Nechtěla jsem se Vás dotknout. Pokud to tak bylo, tak se omlouvám. Já postupuji tak, že prostuduji zákony a pokud k nějakému problému chybí opora v zákoně a není ani příslušný judikát, pak se rozhodnu dle svého úsudku. A podle toho si nastavím program, pokud mi počítá jinak než já potřebuji, ne že bych vycházela z nastavení SW.
K problematice na který je dotaz je zajímavý rozsudek Vrchního soudu v Olomouci z května roku 2012, sp. zn. 3 VSOL 852/2011, který byl vydán ve věci insolvenčního řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.