Re: Uplatnění slev na děti
Příjmy by vyšly, ale uplatňuje výdaje % u příjmu ze živnosti, který je vyšší než ze zaměstnání, takže nemůže uplatnit slevu na děti.
Díky v.e.n.d.y. nebyla jsem si jistá. V zákoně je napsáno, že nemůže být základ daně u uplatňovaných procent vyšši než polovina celkového základu daně. Nevěděla jsem jestli se tam započítává i pojistné. Mám v tom trošku zmatek :-)
Nějaké výdaje byste najít měli, ale i kdyby jste dali skutečné výdaje nula, sleva na poplatníka ji daně pokryje a vrátí ji bonusy na děti.
To je pravda, dobrý nápad, ale co příští rok, když budeme chtít uplatňovat procenta. Mám zafixováno, že při této změně se něco musí. Nebude to pro nás složité?
Vy se mi snad zdáte. Ještě musím spát. Z jakého důvodu chcete u této FO uplatnit skutečné výdaje, když se rozhodla uplatnit výdaje procentem z příjmů?
Protože vám nevěří, že jde o základ daně.
§ 35ca Uplatní-li poplatník u dílčího základu daně podle § 7 výdaje podle § 7 odst. 7 .... a součet dílčích základů, u kterých byly výdaje tímto způsobem uplatněny, je vyšší než 50 % celkového základu daně
OK tečko a Líbo, já Vám děkuji za opravu, ano i za rok 2014 může tazatelka použít výdaje % a má nárok na slevu na děti. Už asi blbnu a omlouvám se.