Re: soc.pojištění u zaměstnance a osvč p
Mám příjmy z podnikání 77900,- tam uplatnuji 60% - průvodcovské práce a pak ten pronájem to mám 207000 za rok 2014, tj. uplatnuji 30% výdajů, tj. 144900,- Tudíž mi základ daně vyšel 176060,- kč. Je to tedy tak? Takže z příjmů ve výši 289400, zaplatím 25tis,soc.pojištění, 11tis, VZP a doplatek daně 26tis... Takže přes 60tis... To je hrůza...
Človíčku Vy jste nečetl, co psali ostatní.
Příjmy z pronájmu se sice zdaní, ale sociální pojištění ani zdravotní pojištění se z těchto příjmů nepočítá !
Vůbec se příjmy dle § 9 do Přehledů pro OSSZ a ZP neuvádějí.
Daňový základ v Přehledu pro výpočet sociálního pojištění bude pouze 31.160 Kč. Následkem čehož budete pod limitem pro OSVČ na vedlejší činnost a žádné sociální pojištění platit nemusíte.
Do přehledu OSSZ - příjmy podle §7 po odpočtu výdajů - tedy základ daně podle §7 (ř. 113 přílohy č.1 k daňovému přiznání)
tj. 31160 Kč - jste OSVČ vedlejší (píšete, že máte i příjem ze zaměstnání - závislá činnost - příjmy dle §6) - na OSSZ nezaplatíte NIC (vejdete se do limitu).
Na ZP - zaplatíte z 31160 Kč - tj. 2104 Kč.
Uf, děkuji Vám moc všem za rady! To se mi ulevilo, mně to pořád vrtalo hlavou, možná bych na to časem přišel sám, ale to už bych musel asi dělat opravné přehledy. Děkuji Vám moc všem, jsem za Vaši pomoc moc vděčný.. Jdu studovat daňové zákony, abych byl pro příště chytřejší. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.