Re: FO (OSVČ) X PO (S.R.O)
Před lety jsem taky váhala, pak sehnala 200 tis. a založila s.r.o. Myslím že při Vašem obratu by to bylo výhodnější ve všech ohledech, hlavně dnes to s.r.o. založíte za 1 Kč. Neručíte vším majetkem, mzdy a odvody jsou nákladové. Jediné co nejde, brát si peníze z pokladny jako osobní spotřebu, což mají mnozí podnikatelé problém. Ale toho mnohem víc, toto je jen můj názor, počkejte si na další.
Nelze. Osobní spotřeba v s.r.o. není. Pokud budete chtít penizky, tak pokud to bude formou mzdy, tak je budete muset vlastně nejdřív zdanit, odvést sociální a zdravotní pojištění. K tomu ještě pojištění Kooperativa.
A jako jednatel budete rucit celým svým majetkem.
Dobrý den, nezlobte se, ale uvedu příklad vystavím fakturu za 121.000 Kč, dostanu zaplaceno, na daních odvedu 21.000 Kč, 70.000 Kč byly náklady, 30.000 Kč zisk. Ty peníze budu muset nechat ve firmě a pokud bych si je chtěl vyplatit, tak musím zdanit 15% tudíž mi zbude jakoby jen cca 26.000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.