Re: převzaté účetnictví - pomoc
Se závazky a pohledávkami musíte pracovat a ne je "VYRUŠIT".
Máte k nim doložené Saldo?
Máte uznání závazků a pohledávek?
Máte k 31.12. dokladovou inventarizaci k účtům 311,314,315,321,324,325,...?
Jedná se o závazky nebo pohledávky právně zaniklé, promlčené, vymáhané soudně,... ?
K pohledávkám byly tvořeny OP?
Závazky 36 měsíců po splatnosti byly v DP dodaněny?
...
Re: převzaté účetnictví - pomoc
Daniela Vám to napsala dobře, ale pochybuji, že něco takového máte, když Vám předali účetnictví s mínusovou pokladnu. Pochybuji,
že dodali třeba inventarizaci účtů. Jednou jsem si také vzala takovou firmu z účetní firmy a srovnávala jsem to dva roky. Už nikdy.
Re: OT převzaté účetnictví - pomoc
První verze mé neodeslané odpovědi byla také mnohem ostřejší, než kterou zde vidíte. Nechápu jednu věc, a to že účetnictví a daně si podnikatelé, firmy nechají zpracovat sice za méně peněz, ale od lidí neznalých alespoň základních znalostí tohoto oboru - např. z krátkodobých rekvalifikací apod. Zub si také nenechají trhat kovářem, ale jdou k zubaři, s autem jezdí do servisu a neopravuje jim ho jejich manželka,... Všem přeji hezký a pohodový den.
Re: OT převzaté účetnictví - pomoc
Přesně tohle jsem paní Danielo zažila na vlastní kůži, kdy jsem téměř rok nemohla sehnat zaměstnání ani klienty, protože mám pár let do důchodu a koukali na mě jak na zjevení. Nemám nic proti mládí, ale přesně jak píšete, rekvalifikační kurzy a za pár korun, podnikatel jásá, protože my účetní jsme přeci naprostou přítěží, nic nepřinášíme, leda tak problémy:-)) Účetní je člověk, který vyřeší problémy, o kterých nevíte, způsobem, který nechápete:-) Hezký aprílový den:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.