Vlákno názorů k dotazu Daňový bonus na dítě od xJ - Re: Daňový bonus na dítě Při ročním zúčtování nemohlo...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2015 8:22

xJ (neregistrovaný)

Re: Daňový bonus na dítě
    Při ročním zúčtování nemohlo dojít k vrácení.
    § 38ch Roční zúčtování záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a daňového zvýhodnění
    odst.5)Případný nedoplatek z ročního zúčtování záloh se poplatníkovi nesráží.

Tak že jste nejprve musela opravit chybné měsíce, a tyto opravy se musely promítnout do vyúčtování zálohové daně za rok 2014 a teprve potom jste mohla provést roční zúčtování. Tak že žádný dopis na FÚ není potřeba.

• 8. 4. 2015 8:45

Začítečník (neregistrovaný)

tak to mám průšvih takhle jsem to neudělal. Částku paní vrátila a mi jsem jí poslali FÚ samotnou. A co prosím mám dělat teď.

• 8. 4. 2015 9:14

xJ (neregistrovaný)

Napadá mě jenom opravit měsíce roku 2014 tím způsobem, že bych ručně přepočítala chybné měsíce, ke každému měsíci si napsala bylo a mělo být, pokud není ještě uzavřen měsíc březen, tak bych předělala roční zúčtování, které by mělo být na už opravené částky za rok 2014 a podala abych dodatečné vyúčtování zálohové daně za rok 2014. Tam by se mělo ukázat chybné uplatnění zvýhodnění a vyplacení bonusu. Ve vyúčtování za 2015 se ukáže oprava, protože byla provedena v roce 2015.
    Postup při podání dodatečného vyúčtování najdete v pokynech k němu.
    Snad je to správně, když tak to snad někdo, kdo s tímto má zkušenost, doplní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).