Re: Nedodání neschopenky
Je fakt, že kdyby se ho zaměstnavatel rozhodl zkontrolovat, nebo sociálka, tak by ho uvedené adrese v posteli pochopitelně nenašli. Tak buď přespává v nějaké azylové noclehárně nebo na ulici nebo, to je pravděpodobnější, u někoho - a tuto adresu nechtěl nikde zaznamenat, aby se toho nedomákl exekutor a neudělal tam razii.
asi má u doktora napsanou adresu z občanky a víc neřeší, ona kontrola by ho také těžko hledala někde pod mostem
(možná se o klasického bezdomovce nejedná, třeba má na úřadu jen pobyt, aby ho nedohledali exekutoři)
spíš přemýšlím o tom, jak chtějí zavést, že lidé budou muset hlásit opravdový pobyt coby přechodný, tak jestli budou mít mosty, zákoutí apod., kde se zdržují bezdomovci nějaké číslo popisné
a když bude někdo více než 90 dnů v nemocnici nebo LDN, jestli ho tam přihlásí k přechodnému pobytu
ale zatím není zákon schválený, třeba i poslanci zjistí, že hlášení přechodného pobytu už zde bylo a asi se to neosvědčilo, když to zrušili
No oni si ho exekutoři samozřejmě u nás dohledali, zrovna dnes došla na tohoto "zaměstnance" už pátá exekuce. Když se ještě vrátím ke svému původnímu dotazu, jak mám tedy postupovat, když žádnou neschopenku nemám, ale vím, že vystavena byla? dát i za dobu nemoci absence? Děkuji
No u zaměstnavatele si ho dohledali, stačí se zeptat na zdravotní pojišťovně, pod kterým zaměstnavatelem je nahlášený. Nebo na sociálce. Šlo spíš o to, aby exekutor nevlezl do bytu, ve kterém asi přebývá.
Já bych požádala lékaře, aby mi poslal duplikáty nebo potvrzení, že skutečně od - do měl vystavenou neschopenku, na základě toho bych mu zadala od - do nemoc (ale náhradu mzdy bych zatím nevyplácela). A pak bych mu dávala áčka, dokud pracovní poměr neskončí. Zrušení pošlete na doručenku a jestliže si dopis nepřevezme, pak poměr skončí posledním dnem úložní doby na poště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.