Re: Krácený koeficient DPH - spěchá
A není problém spíše v tom, že dodatečné se musí dělat za každé zdaňovací období , u vás Q, jednotlivě. Tzn. zvlášť za I.Q, zvlášť za II.Q a zvlášť za III.Q. Ne jedno dodatečné za tři Q dohromady.
Ale možná jste to jen tak napsala, ale podáno bylo dobře.
Já je podávala za každý Q zvlášť. Ale paní na FÚ mi nedokáže poradit. A že neví, proč jí to vyhazuje jako chybné. Mně jde o to, jestli jsem udělala správný postup, že i když v 1. a 2. Q nebylo na řádku 50 nic vykázáno, ale přesto jsem uváděla v kráceným nároku.
>>>>>>>Prostory jsme pronajímali již od začátku r.2014,
>>>>>>>takže
>>>>>>>plnění bych měla krátit již od 1.Q i když fakturace
>>>>>>>proběhla až na konci roku (fakturujeme pouze
>>>>>>>dlouhodobý
>>>>>>>pronájem). Na ve 4.Q jsem vypočítala vypořádací
>>>>>>>koeficient. Jenže nejdříve jsem si to neuvědomila, že
>>>>>>>bych
>>>>>>>měla uvádět krácené plnění, tak jsem nyní udělala
>>>>>>>dodatečné DP od 1.Q - 3. Q, kdy jsem plnění z plného
>>>>>>>nároku
>>>>>>>přesunula do kráceného nároku. Jenže uvádím krácený
>>>>>>>nárok a na řádku 50 mám O, protože fakturace proběhla
>>>>>>>až
>>>>>>>v prosinci. A volala mi paní z FÚ, že jí to tam
>>>>>>>nesedí. Tak nevím co s tím?
>>>>>>>Může mi někdo poradit?
....
>>>>>>
>Já je podávala za každý Q zvlášť. Ale paní na FÚ mi
>nedokáže poradit. A že neví, proč jí to vyhazuje jako
>chybné. Mně jde o to, jestli jsem udělala správný
>postup, že i když v 1. a 2. Q nebylo na řádku 50 nic
>vykázáno, ale přesto jsem uváděla v kráceným nároku.
To by problém být neměl, alespoň si myslím. Zkuste si zadat cvičně vaše již podané dodatečné přiznání např. za I.Q do EPO a podívejte se do Protokolu chyb, jestli vám to bude hlásit nějakou chybu. Já to zkoušela a žádnou chybu mi to nehlásí, ale nevím jak přesně jste měla v dod. př. co uvedené. Pokud vám EPO žádnou chybu nenahlásí, měla byste to mít dobře a paní z FÚ si musí svůj problém vyřešit, ne ho přehazovat na vás.
Tady Vám EPO nepomůže. ADIS porovnává všechny vyměřené DP za rok 2014 + bere v potaz i koeficient 2013 a toto EPO nezná. Takže i když EPO vezme vše bez chyb, pak v zadání do ADISu může být chyba. Ale v každém případě by měla říct paní z FÚ, v čem je chyba. Problém může být taky v tom, že dodatečné za 1 - 3 Q budou vyměřeny později než řádné za poslední Q. A řádné za 4.Q bylo bez chyby? To muselo být taky špatně, ne? Přece vypořádacím koeficeintem přepočíáváte celý rok, ta jste přepočítala 0 nebo už správné hodnoty? Pokud už správné hodnoty, tak o muselo hlásit chyby už v lednu. Nebo se mýlím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.