Re: pohoda uzamčení
Nema uzavreny v pohode 2013 a 2014 jsem delala v prechodnem roce. V pohode to tak jde.ted ale jsem prisla na to ze doklad nas prijmovy jsem udelala se znamenkem - tudiz tim jsem prijmy ponizila.a nevim co s tim ma delat. Takze ted potrebuji uzavrit rok 2013 abych zitra mohla podat dph za 1q.ted ale nevim jak opravit tu 2013a kdxz to uzavru zda se tam dostanu jeste nebo jestli muzu opravit nyni v 2015 treba ten doklad dodanit nebo fakt nevim.
No ale on už je rok 2015, a Pohoda umí jen přechodné z roku na rok, to jste ještě vůbec nezačala účtovat rok 2015?
O jakou částku se jedná?
To by jste musela opravit rok 2013, udělat dodatečné DPH 4.Q 2013, pak dodatečný DP. Uzavřít rok, přejít do r. 2014 a v přechodném 2015 udělat DPH 1. Q 2015. Protože když už uzavřete rok, tak tam nemůžete dělat žádné opravy.
>
>>Nema uzavreny v pohode 2013 a 2014 jsem delala v
>>prechodnem roce. V pohode to tak jde.ted ale jsem
>>prisla na
>>to ze doklad nas prijmovy jsem udelala se znamenkem -
>>tudiz tim jsem prijmy ponizila.a nevim co s tim ma
>>delat. Takze ted potrebuji uzavrit rok 2013 abych
>>zitra
>>mohla podat dph za 1q.ted ale nevim jak opravit tu
>>2013a kdxz to uzavru zda se tam dostanu jeste nebo
>>jestli
>>muzu opravit nyni v 2015 treba ten doklad dodanit
>>nebo
>>fakt nevim.
>
>No ale on už je rok 2015, a Pohoda umí jen přechodné z
>roku na rok, to jste ještě vůbec nezačala účtovat rok
>2015?
>
>O jakou částku se jedná?
Ja bohuzel vim no ze tam zadne zmenx pak uz neudelam.tak ted nevim co mam delat a jak to udelat.nejde to nejak napravit v roce 2015 nebo je nutne delat dodatecne proznani. Jedna se o částku 1620 bez dph dph 340,-.2015 jsem si zaevidovala uz ony se pak databaze samy rozdeli a cislovala jsem rzcne protoze nevim jak tu 2013 vyresit.
>
>To by jste musela opravit rok 2013, udělat dodatečné
>DPH 4.Q 2013, pak dodatečný DP. Uzavřít rok, přejít do
>r. 2014 a v přechodném 2015 udělat DPH 1. Q 2015.
>Protože když už uzavřete rok, tak tam nemůžete dělat žádné
>opravy.
Je to malá částka, také to můžete nechat být a dělat, že to nevíte. Záleží na vás, to se musíte sama rozhodnout. V roce 2015 to nijak nenapravíte. To jsem tedy zvědavá, jak se s tím Pohoda vyrovná s těmi třemi přechodnými roky. Nemám s tím zkušenosti. Budete vše muset přečíslovávat a jak děláte mzdy v r. 2015? To ani nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.