Re: Dentální hygiena propustka
Rehabilitace může být uznána a to pouze jako jakýsi druh benefitu - např. v kolektivní smlouvě. Dentální hygiena je něco obdobného. Navíc souhlasím s tím, že tohle lze vše provést mimo pracovní dobu, protože to není žádný akutní stav, který by vyžadoval bezodkladné ošetření.
není zač, pěkný den
>>>>>>Dobrý den, prosím vás lze uplatnit propustku na
>>>>>>dentální hygienu? Děkuji
>>>>>
>>>>>Pokud má zaměstnavatel ve vnitřích předpisech
>>>>>stanoveno, že proplácí náhradou návštěvu dentální
>>>>>hygieny,
>>>>>rehabilitace, logopeda, psychologa a nevím co ještě,
>>>>>tak
>>>>>ano. A jsem názoru, že toto téměr vždy lze provést
>>>>>mimo pracovní dobu.
>>>>
>>>>Aha, takže jinak ne. Ani rehabilitace? Přiznám se, že
>>>>to mě překvapilo....
>>>>Děkuji
>>>
>>>Na školení nám bylo řečeno, že rehabilitace není ani
>>>ošetření ani vyšetření, ale následná péče a ta v NV
>>>č.
>>>590/2006 není zahrnuta.
>>
>>Rehabilitace může být uznána a to pouze jako jakýsi
>>druh benefitu - např. v kolektivní smlouvě. Dentální
>>hygiena je něco obdobného. Navíc souhlasím s tím, že
>>tohle lze vše provést mimo pracovní dobu, protože to
>>není
>>žádný akutní stav, který by vyžadoval bezodkladné
>>ošetření.
>
>Děkuji moc za odpovědi, na odkaz se podívám a budeme
>to muset upravit. Hezký den
OT: Dentální hygiena - kdo platí péči
T
o mě zajímá - a dělá ji kdo?
Lékař nebo hygienistka?
Není udělaná v rámci jiné péče - např. nechám si udělat fixní rovnátko a v rámci péče u ortodontisty mě ošetří i hygienistka (pak si to platím v tom rovnátku)?
Vidíte tuto péči ve výpisu vykázané zdravnotní péče u své zdravotní pojišťovny?
(opravdu mě to zajímá, nechci se hádat, že to tak není)
děkuji
To je pěkné, ale je třeba se na to podívat i z pohledu zaměstnavatele. Jelikož jsem u zdroje, vidím, co vše zaměstnavatel musí zaměstnancům zaplatit. Když pominu prvních 14 dní nemoci, je nutno zaplatit absenci v době návštěvy lékaře, pak zaměstnanec doprovází k lékaři druhého z manželů (lékař napíše doprovod nutný), doprovod dítěte k lékaři, doprovod rodiče k lékaři (opět starý člověk, lékař napíše doprovod nutný), účast na pohřbu celého příbuzenstva, obstaravání pohřbu, svatba zaměstnance, cesta do porodnice....Věřte, že toho není málo. Teď si spočítejte počet zaměstnanců a zaplacené náhrady za celý rok a je z toho číslo, kterému se nechce ani věřit. Takže na benefity už opravdu prostor nezbývá.
Vidíte, u nás to funguje jinak. Zaměstnavatel zastává názor, že raději uhradí nějakou tu hodinku reha, než aby mu zaměstnanci "dolezli - tedy padli" a skončili na dlouhodobé neschopence. Samozřejmě, zaleží na tom, jaké jsou vztahy na pracovišti, nesmí nikdo zneužívat. Ale pokud to funguje "já udělám pro tebe, ty uděláš pro mne" není co řešit. Jak se nám všem hezky, v klidu dělá.
Tak to může fungovat v malém podniku. Ale ve velkých výrobních firmách je hodně zaměstnanců a vždy se najde nějaký vykuk, který pak očkuje ostatní pro nepravosti. Zrovna dnes jsem řešila. Zaměstnanec měl propustku k zubaři. Řekl, že je objednaný na 7,00 hod., takže na 6,00 do práce nepříjde, půjde do práce přímo od zubaře. Přišel v 10,30 hod, prý bylo moc lidí. Po telefonickém ověření mi sestřička řekla, že byl objednaný na 8,30hod., na tuto hodinu přišel do ordinace. Pak věřte zaměstnancům. Co si neověříte, na tom vás natáhnou.
Nejsme zas tak malí - 130 zam. Když ono je to na obě strany. Když jdu k zubaři, obj. na čas, sedí tam i 10 - 12 lidí. Po třech hodinách čekání mi lékařka řekne, že je skluzu, ať si jdu na hodinku do města. /Takhle to tam je vždycky/ Protože si nedovolím zklamat důvěru /když jdu k lékaři, nemohu se courat po městě/, musela jsem se nechat přeobjednat. Co má pak lidé dělat, když ošetření potřebují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.