Re: lék. prohl. pro nového zaměstnavatel
Pracovnělékařská prohlídka, ale ne k zaměstnavateli od kterého chce náhradu mzdy. Jestli má tento lékař smlouvu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil jsem nezjišťovala a ani nevím jestli jsou to veřejně dostupné informace. Určitě by se proplacení náhrady dalo zvolit, ale příjde mi to k původnímu zaměstnavateli "nespravedlivé". Končící zaměsnanec byl 7 celých dnů za poslední měsíc u lékaře. Připadá mi i podezřelé, že byl 5x za měsíc u svého praktického lékaře.
Vidím to na bod 2. uvedené vyhlášky, tj. pracovnělékařská prohlídka ALE nesouvisející s výkonem práce u daného zaměstnavatele. Náhradu mzdy bych ji jako "téměř bývalý" zaměstnavatel z tohoto důvodu neproplatila. Jen musím dodat, že nejsem "odborník" pro tuto problematiku.
Jedná se z mého pohledu o zneužívání. Lékař na jednu propustku napsal, že doporučuje pro dnešek klid na lůžku. Neměl tedy vypsat neschopnost - ta by byla neplacená a to není výhodné pro zam. Díky placení takovýmto "zaměstnacům" pak nemuže zaměstnavatel přidat těm co skutečně pracují.
Jako kdyby šel pracovník na vyšetření k lékaři kvůli plastice. Také by mu toto vyšetření zaměstnavatel proplatit, nebo by mu na něj dal placené / neplacené volno?
Nemohu si pomoci, stále na to hledím z pozice zaměstnavatele, který musí na "volno" zaměstnance nějak vydělat. Doprvančic.
No a paní pokud nedostala práci co jí vyhovovala, tak prostě nepřišla do práce a dnes donesla zpětně razítka. A to se hodně rozčilovala, když jsem jí napsala do posudku: Dle vyjádření přímé nadřízené, mistrové střediska, paní xxxx pracuje dobře a odvádí kvalitní práci. Při převedení na jinou pracovní činnost reaguje méně pružně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.