Vlákno názorů k dotazu OSSZ zvýšení záloh důchod od DM - Re: OSSZ zvýšení záloh důchod Taky jsem se kdysi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2015 9:08

DM (neregistrovaný)

Re: OSSZ zvýšení záloh důchod
    Taky jsem se kdysi zajímala, ale musela bych si zvýšit odvody i na ZP. jistě to tady někdo bude vědět přesně. Ale chci Vám k tomu říci jinou zkušenost. Nechal si můj šéf spočítat důchod, byl už v důchodovém věku, ale stále pracoval ...měl příjmy z podnikání...cca 1,5 milionu ročně a ještě HPP s 20 tis. příjmem ....a důchod mu vyšel nějakých 11.000. Při bližším prozkoumání jsme zjistili, že mu ČSSZ nezapočítala příjem z podnikání za posledních šest let v celkové částce cca 8 miliónůb ...tak jsme doložili dokumenty a nechali důchod přepočítat a důchod se zvedl o cca 380,- Kč ....tak ty peníze použijte nějak jinak ...lépe

• 6. 5. 2015 9:16

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Důchod se Vám bude počítat podle částek, které uvedete v Přehledu o příjmech a výdajích za rok 2015 . Ne ze záloh, které budete v roce 2015 platit.

• 6. 5. 2015 9:28

JoJa (neregistrovaný)

DM - moc děkuji za zkušenost a asi bude lepší, když si navýším spoření u penzijního fondu.
    to mě moje účetní také říkala, že je nesmysl zvyšovat zálohy, že mi je stejně vrátí nebo se použíjí na doplatek nebo další měsíce a že je to dle přehledu - kolik jsem si vydělal za ten rok. Ale paní na ossz mluvila něco o 8000,- základu za měsíc a že by to neměl být problém a že by mi ty peníze někam převedla. Mé účetní se to vůbec nezdá a proto tu prosím Vás o radu

• 6. 5. 2015 10:26

mirka..p (neregistrovaný)

Přispívat vyšší částkou na důchod si samozřejmě můžete, ale jak psala tečka, neřeší to zvýšení záloh, ale na přehledu pro správu soc. zabezpečení... tam je řádek, tuším č. 34, do kterého si můžete sám dle vlastního uvážení zvýšit dobrovolně vyměřovací základ pro výpočet pojistného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).