Re: poradí někdo? číslování dokladů pros
Před lety při kontrole FÚ velký problém s tím, že bankovní výpisy pokračovaly v řadě předchozího roku. Kontrola se oháněla ZÚ § 8 s tím, že účetnictví společnosti není "úplné a přehledné". Pořád chtěli předložit předchozí bankovní výpisy, které měly dle nich být vystaveny v kontrolovaném období. Přitom číslování bankovních výpisů nemohla daná společnost ovlivnit.
Re: poradí někdo? číslování dokladů pros
Děkuji všem za názory .... Ale trochu jste mě vyděsili, protože - kromě toho problému s dobropisy - ta firma má faktury vydané (ve svém SW i u mě v účtu) číslované jednou číselnou řadou několik let. Má SW od své mateřské německé firmy a ti to mají taky takto číslované (tj. bez ohledu na roky pořád dál). V jiné firmě,kde jsem dřív pracovala - stejný případ - SW od mateřské firmy rovněž německé a takovéto číslování.
No co už - ve směrnici to máme - a v případě potřeby doložím čísla minulých let :-(. A budu doufat, že to někdo pochopí.
Co se týká těch dobropisů - budu se raději držet i nadále své číselné řady.
Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.