Vlákno názorů k dotazu Poradí někdo? číslování dokladů prosím od Daniela K. - Re: poradí někdo? číslování dokladů pros Nedoporučuji. Pokud vám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2015 12:32

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: poradí někdo? číslování dokladů pros
    Nedoporučuji. Pokud vám účetní dokladová řada nebude začínat v daném roce od čísla .....1, může s tím být při kontrole FÚ problém. Protože oni se budou dožadovat pro ně chybějících dokladů např. od .....1 do ....28.

• 6. 5. 2015 14:39

T... (neregistrovaný)

Já bych raději držela řadu firmy, třeba má na to směrnici. Navíc žádné chybějící doklady přeci nejsou, když řada navazuje. Ani nevím, že by nějaký právní předpis toto nařizoval či upravoval.

• 6. 5. 2015 15:05

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Před lety při kontrole FÚ velký problém s tím, že bankovní výpisy pokračovaly v řadě předchozího roku. Kontrola se oháněla ZÚ § 8 s tím, že účetnictví společnosti není "úplné a přehledné". Pořád chtěli předložit předchozí bankovní výpisy, které měly dle nich být vystaveny v kontrolovaném období. Přitom číslování bankovních výpisů nemohla daná společnost ovlivnit.

• 6. 5. 2015 16:44

zdv (neregistrovaný)

Děkuji všem za názory .... Ale trochu jste mě vyděsili, protože - kromě toho problému s dobropisy - ta firma má faktury vydané (ve svém SW i u mě v účtu) číslované jednou číselnou řadou několik let. Má SW od své mateřské německé firmy a ti to mají taky takto číslované (tj. bez ohledu na roky pořád dál). V jiné firmě,kde jsem dřív pracovala - stejný případ - SW od mateřské firmy rovněž německé a takovéto číslování.

No co už - ve směrnici to máme - a v případě potřeby doložím čísla minulých let :-(. A budu doufat, že to někdo pochopí.
    Co se týká těch dobropisů - budu se raději držet i nadále své číselné řady.

Moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).