Re: Prokázání praxe - živnost účetní
Zeptejte se na živnosťáku, každej bude chtít doložit něco jinýho. Jestli potřebujete doložit 0,5 roku (jste VŠ), pak si myslím, že by DPP prošlo - u nás na živnosťáku to tak bylo. Samozřejmě jsem měla DPP před HPP a na HPP mi chybělo několik měsíců.
Nebo sepište s rodinnou firmou fiktivní DPP na dobu, kterou potřebujete doložit.
V živnostenském zákonů se u praxe píše o pracovně právním vztahu, nerozlišuje se, zda se jedná o PP nebo o DOPP.
Proč fiktivní dohodu, pokud je členem rodinného závodu?
Ovšem to s tou praxi 2 x 12 = 24 měsíců praxe schůdné nebude. To by pak účetní, která má třeba 10 klientu a pracuje 12 let, bylo pres stovku.
Zvažoval jste odborného garanta?
Nejsem členem rodinného závodu, pouze pro otce jsem vedl účetnictví při jeho osvč činnosti. Co se týče garanta, je složité jej sehnat, spoustu z nich dělá účtařinu bokem, nebo garanta dělat nechtějí. nebo naopak chtějí,ale za nehorázné peníze pro začínajícího podnikatele.. Jinak také uvažuji o fiktivní dohodě, jelikož se mně to zdá jako nejschůdnější řešení.
A otec je registrovaný jako plátce DZČ?
Jen k těm nehorázným cenám.... nevím, kolik to je, ale pokud vím, tak garant odpovídá za to že povedete účetnictví dobře, není to jen formalita, musí tomu věnovat čas....místo dohledu nad Vámi by mohl mít třeba dalšího klienta, ze kterého by měl příjem. Nikdo Vám to nebude dělat pro vaše krásné oči :o)
Není plátcem DZČ, tak nevím jak by to s tou DPP prošlo, doufám, že by to nezkoumali až tak do detailu.
No za 6. tisíc měsíčně což mně bylo nabídnuto, to opravdu nelze. Myslím si, že ani kontrolu takovou nepotřebuji, účtuji jednu velkou nadnárodní akciovku a další sro. Jen mně zbývají určité roky.
VY účtujete úplně sám jednu velkou nadnárodní akciovku? No tak to jste kanón, u všech nadnárodních velkých firem co znám, mají tým účetních a v jednom člověku se to účetnictví zvládnout asi nedá.....
.....................................................................................
Ohledně toho garanta, nejde o to, co vy si myslíte že potřebujete, nebo ne, ale pokud se vám někdo zaváže dělat garanta, před živnostenským úřadem zodpovídá za řádný provoz vaší živnosti.... takže pokud to není blázen, musí si vaši práci kontrolovat.
............................................................................................
Ohledně otce, když není plátcem DZČ, živnostenský úřad to zkoumat nebude, ale otci zaděláte na problémy....
>>>>Dobrý den,
>>>>chtěl bych se prosím zeptat, co všechno je potřeba
>>>>doložit k prokázání praxe pro živnost účetní? mám 2,5
>>>>roku smluvně prokázáno na HPP, bohužel zbytek byla
>>>>pouze
>>>>bud celoroční bezúplatná rodinná výpomoc, kdy jsem (3
>>>>roky) vystavoval faktury a vedl daňovou evidenci otci
>>>>(tak nevím zda by to šlo doložit jeho čestným
>>>>prohlášením + předložit faktury) A nebo jsem vedl
>>>>účetnictví
>>>>pouze na DPP. (Tam bych se chtěl zeptat, zda je
>>>>možné,
>>>>když pracujete v jednom roce jako účetní u dvou
>>>>jiných
>>>>firem na DPP zda se to dá počítám jako 2x12 měsíců
>>>>praxe)
>>>>
>>>>
>>>>Děkuji za odpověď
>>>
>>>Zeptejte se na živnosťáku, každej bude chtít doložit
>>>něco jinýho. Jestli potřebujete doložit 0,5 roku
>>>(jste
>>>VŠ), pak si myslím, že by DPP prošlo - u nás na
>>>živnosťáku to tak bylo. Samozřejmě jsem měla DPP před
>>>HPP a
>>>na HPP mi chybělo několik měsíců.
>>>Nebo sepište s rodinnou firmou fiktivní DPP na dobu,
>>>kterou potřebujete doložit.
>>
>>
>>V živnostenském zákonů se u praxe píše o pracovně
>>právním vztahu, nerozlišuje se, zda se jedná o PP nebo
>>o
>>DOPP.
>Nejsem členem rodinného závodu, pouze pro otce jsem
>vedl účetnictví při jeho osvč činnosti. Co se týče
>garanta, je složité jej sehnat, spoustu z nich dělá
>účtařinu bokem, nebo garanta dělat nechtějí. nebo naopak
>chtějí,ale za nehorázné peníze pro začínajícího
>podnikatele.. Jinak také uvažuji o fiktivní dohodě, jelikož se
>mně to zdá jako nejschůdnější řešení.
1) Prostudujte si, co je to rodinný závod.
http://www.palirnalibina.cz/rodinny-zavod-je-cestou-pro-vznik-a-rozvoj-malych-firem/
http://www.kuceralegal.cz/blog/2014/01/23/rodinny-zavod-2/
2) Opravdu chcete začínat své podnikání s podvodem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.