Re: Skupina prací ekonom, provozní v pen
A proč ne? V rodinných malých firmách se to tak běžně dělá. Vy se správně domníváte, že jejich mzda je vzhledem k úvazku a druhu práce nízká, ale to záleží na nich, kolik se chtějí nebo dokonce mohou zaplatit. Pokud si chtějí dávat jen 10tis hrubého měsíčně (třeba proto, že víc si vyplatit nemůžou), tak ty peníze musí na něco napasovat, musí splnit podmínku zaručené mzdy. Ekonomovi na plný úvazek přísluší vyšší zaručená mzda než 10 tis. Proto jsem poradila kratší pracovní dobu a tím pádem zaručenou mzdu bude splňovat. Samozřejmě že tato pracovní doba bude jen papírová, ve skutečnosti jako ekonom nebo jako provozní bude v tom svém penziónu pracovat tak, jak potřebuje.
Re: Skupina prací ekonom, provozní v pen
Ještě ze zeptám, ta náplň práce musí být někde přesně popsaná nebo to stačí pak říct když by přišla kontrola ?
Někdy je to s klienty opravdu těžké, nenašla jsem ani všechny pracovní smlouvy, v personalistice mají chaos a když jsem majitelce řekla, že to mají v katastrofálním stavu, velmi se jí to dotklo.Děkuji Marie
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.