Vlákno názorů k dotazu OT: řezníci versus úředníci od Miladkaa - Re: OT: řezníci versus úředníci všichni víme, že kdyby...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2015 9:04

Miladkaa (neregistrovaný)

Re: OT: řezníci versus úředníci
    všichni víme, že kdyby se zrušilo 50% státních úředníků, tak možná ten zbytek by měl práci na 4-5 hod. denně
    - státní úředník každý měsíc peníze jisté, pokud má nulové znalosti ve svém oboru tak se nic neděje - vždyť za nic nezodpovídá
    a pokud má mít patřičné vzdělání, tak není problém za peníze na Slovensku "vystudovat" jakoukoliv VŠ
    jenže my to zde nevyřešíme - podívejte se kolik úředníků je na Městských a Obecních úřadech - a to mají k dispozici PC - dříve na obci pracovala jedna paní, která zvládala všechno a nyní opravdu nemusí umět nic, protože vše se posílá na další úřad, aby vše zkontroloval...
    pracovala jsem jako státní úředník - takže vcím o čem mluvím
    nyní jsem na důchodě

• 27. 5. 2015 9:37

niki2 (neregistrovaný)

Re: OT: řezníci versus úředníci
    Také jsem cca 3 roky pracovala ve státním podniku...byl to jediný zaměstnavatel, kterému nevadilo, že mám dítě ve školce...musím říct, že jsem tenkrát byla už zoufalá a na pohovorech jsem nejprve tvrdila, že mám hlídací babičku (nemám :-) ), jednou na dotaz, zda mám děti, jsem řekla, že ne, bylo to peklo. Takže musím říct, že jsem státnímu podniku moc vděčná, že jsem mohla kritické školkové roky překlenout bez stresu. Je pravdou, že jsem měla poměrně malé peníze, ale za tu práci, kterou jsem tam odvedla to byl "maxiplat". Když jsem šla pracovně poprvé do banky a cca za hodinku jsem byla zpět, kolegyně mi v legraci vynadaly, že prý jim kazím limity....takže jsem dostala nařízeno, že při pracovní cestě do banky, si musím nakoupit, obhlédnou všechny obchody, zajít na kafe s kamarádkou atd...v práci jsme hrály piškvorky, lodě a z nudy jsme chatovaly. Hrůza, přidělenopu práci bych zvládla za hodinu. Takže to "brečení" o malých penězích ve státní správě mě také vadí....a pracovníci, co už mají "léta" nemají vůbec málo. A opravdu se většina úředníků nepředře. Asi to není pravidlem a někde toho mají opravdu třeba moc, ale já tu zkušenost nemám. Navíc jsem byla svědkem nehorázného plýtvání...aby se vyčerpaly přidělené peníze, kupovaly se hovadiny, které nebyly třeba. Kdyby se ovšem peníze nevyčerpaly, příští rok by peněz bylo méně a to nikdo nechtěl...co kdyby bylo potřeba :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).