Re: Dotace z úřadu práce
Děkuji za odpověď a také máte v podmínkách napsáno, že máte vést účetnictví? Při výdajích % dáte dotaci do příjmu? A nebudeme penalizování, ale přece v průběhu roku se nemůže měnit způsob účtování? Radili mi ať požádám ÚP o změnu podmínek. Děkuji
>>Dobrý den, prosím Vás dostal jsem dotaci z ÚP za mzdu
>>pro zaměstnance, kde je v podmínkách napsáno, že
>>musím
>>vést účetnictví, ale já vedu DE a výdaje mám %. Tak
>>nevím zda musím začít vést PÚ a můžu začít vést od
>>června 2015? Děkuji
>
>Dobrý den, také jsme dostali dotaci z ÚP na mzdu
>rovněž vedeme DE a výdaje % . Kontrolu z ÚP bude zajímat
>zda máte příspěvek zaúčtovaný ve zdanitelných příjmech a
>odvody na soc. a zdrav. za zaměstnavatele ve výdajích.
>Stačí vést DE.
Penalizace za nedodržení podmínek, nyní jsem mluvila s paní co jsem tu dotaci vyřizoval a říkala mi, že účetnictví v podmínkách dotace neznamená, že musím vést PÚ, ale mám dále pokračovat v DE, když ji vedu, tak v tom mám jasno, ale dáte do zdanitelného příjmu tu dotaci když budete uplatňovat výdaje % asi ano? Dotace se počítá do obratu pro DPH asi NE. Děkuji a zdravím
Je to přesně jak říkáte. Teď jsem si našla dohodu z ÚP a je tam napsáno ,že musí být vykázáno zaúčtování účetních případů souvisejících s plněním dohody to je přeci jedno jestli vedu DE nebo PÚ. Dotaci určitě dám do příjmu . Do obratu DPH bych nedávala.
Je to přesně jak říkáte. Teď jsem si našla dohodu z ÚP a je tam napsáno ,že musí být vykázáno zaúčtování účetních případů souvisejících s plněním dohody to je přeci jedno jestli vedu DE nebo PÚ. Dotaci určitě dám do příjmu . Do obratu DPH bych nedávala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.