Re: Návrat po rodičovské a pracovní úvaz
pokud se nedohodnete na snížení úvazku, tak bude zam-tel trvat na tom, abyste chodila na plný úvazek. Pokud Vám plný úvazek ale nebude vyhovovat, potom se buď dohodnete na uk. PP nebo dáte výpověď Vy zam-teli. Samozřejmě bez odstupného. V tomto případě není důvod, aby zam-tel Vám dával výpověď a Vy čekala odstupné.
Re: Návrat po rodičovské a pracovní úvaz
Díky, mám plný úvazek a právě, že mě tlačí na 4hod., tak jsem navrhla kompromis 6hod., klidně půjdu i na plný :-). Já za sebe nenabrala 2lidi :-). Firma 2roky za mě nikoho nemohla sehnat a tak dala pak rovnou 2lidi, bohužel vydrželi. 2roky jsem tu práci dělala a starala se o to. Takže z principu udělám vše pro odstupné. Ale oni jsou podvodníci. Kolegyni řekli, že jsou pro nástup, protože bylo jaro, požádala o neplacené volno do září než umístila dítě do školky a oni ji za týden po té dali výpověď s tím, že ve výpovědní lhůtě na neplaceném volnu, dostala jen odstupné. Jedné zase nabídli 1/2 úvazek a když odpracovala pár dní, dali ji výpověď z 1/2 úvazku, ušetřili. Takže věřím, že něco na mě tohoto typu šijí za to, že jsem za nima stála a práci držela nad vodou 2roky. A pak to hlídala dál další 2roky než se zazpracovali a po 6ti letech jsem na obtíž.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.