Re: zaokrouhlení faktur
Tak tak máte dvě kolonky - náklady a výnosy. Do obou napište nákladový a výnosový účet pro haléřový rozdíl, tj. 648000 a 548000 (nebo jestli máte analytiku, tak s analytikou).
Když si zadáváte fakturu, tak přes Záznam vyberete Zaokrouhlení a pak v tabulce to, co chcete zaokrouhlit a jakým způsobem.
Faktura se vám zaokrouhlí, jak požadujete a pak už byste měla mít zaúčtované i správně zaokrouhlování do nákladů nebo do výnosů.
Zkuste si projít nápovědu v programu, určitě tam rada taky bude.
dělám vše jak popisujete, ale když zaokrouhlím dolů celou fakturu, např. 1000,20 na 1000,- tak mi to program zaúčtuje
321/648 +0,2, vám to zaokrouhlí 548/321 -0,2?
celou dobu jsem si myslela, že správně je:
faktura přijatá zaokrouhlení + - 548
faktura vydaná zaokrouhlení + - 648
když mi to program dá 648+, tak na průvodce k faktuře přijaté mi skočí celkem 1000,40, ale v závazcích mi zůstane správná cena
tak nevím, co s tím
Dobrý den.
Budete to mít určitě správně, když si zadáte fakturu a přes Záznam ručně zaokrouhlíte.
Ještě se zkuste podívat do Globálního nastavení a záložka Pohledávky. Vpravo máte Zaokrouhlování. Koukněte, jestli máte správně nastaveno.
Případně si zavolejte na podporu, třeba pomohou lépe.
M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.