Re: narok na priplatek
Jsem ráda, že tu VH radí, ale jasnou konečnou odpověď musí člověk mnohdy páčit, protože kolikrát řekne A, ale už nedodá B, což je pro neznalého tazatele matoucí (např. odpoví, že zrušení z důvodu hrubého porušení kázně neexistuje a měli by problém, ale už to dále nevysvětlí, takže člověk, který neví, že jde o slova, se lekne, že toto ze zákoníku vypadlo úplně a zrušit nelze vůbec). A také ráda pokárá, že si člověk připadá jak školáček před paní učitelkou. A to se mi na Vás, VH, nelíbí. Mnohdy mi přijde, že si myslíte, že jste "něco víc" (mám na mysli Vaši odpověď před nějakým časem, že co si to jako mzdová účetní dovoluje o něčem rozhodovat a pokud chtěla rozhodovat, měla se líp učit).
Karo píšete, že jste ráda, že tu VH radí. Já jsem také ráda, ale že tu upozorní na chyby. Mezi radou a upozorněním je ale rozdíl, protože po upozornění na chybu ne vždycky dochází k radám, jak to má být správně.
Věta o tom, že když nemáme titul (zřejmě myšleno slovem autorky jsme blbé, blbě jsme se učily) se mi také vryla do paměti. Ale to svědčí o něčem jiném, než o znalostech.
-
>>>>>nechápu kvalitu této odpovědi.
>>>>
>>>>Omlouvám se, měla jsem napsat "pravděpodobně" budete
>>>>mít nárok. A ještě lépe jsem neměla psát vůbec nic,
>>>>tím
>>>>bych nic nezkazila.
>>>
>>>Jsem ráda, že tu VH radí, ale jasnou konečnou odpověď
>>>musí člověk mnohdy páčit, protože kolikrát řekne A,
>>>ale už nedodá B, což je pro neznalého tazatele
>>>matoucí
>>>(např. odpoví, že zrušení z důvodu hrubého porušení
>>>kázně neexistuje a měli by problém, ale už to dále
>>>nevysvětlí, takže člověk, který neví, že jde o slova,
>>>se
>>>lekne, že toto ze zákoníku vypadlo úplně a zrušit
>>>nelze
>>>vůbec). A také ráda pokárá, že si člověk připadá jak
>>>školáček před paní učitelkou. A to se mi na Vás, VH,
>>>nelíbí. Mnohdy mi přijde, že si myslíte, že jste
>>>"něco
>>>víc" (mám na mysli Vaši odpověď před nějakým časem,
>>>že
>>>co si to jako mzdová účetní dovoluje o něčem
>>>rozhodovat
>>>a pokud chtěla rozhodovat, měla se líp učit).
>>No já kromě jiného paní učitelka jsem také ....
>
>A jéé, je, no tak to je jasné.
>Tak to máme jako ve škole. " Máš to blbě, ale jak to
>má být správně si najdi, ať se to pořádně naučíš".
>Alespoň tak mi to říká vnučka, že jim to říká paní
>učitelka ve škole.
>Ale neučíte na základní nebo střední škole, že?
Tak to je jasný, že mě to hned nenapadlo. Vždyť ke mně se tak chová celý život moje maminka, která sama už v posledních letech potřebuje péči a přesto si pokárání neodpustí (a to už budu za pár měsíců babičkou), tak jsem na to alergická. Pocházím totiž z učitelské rodiny. Jenže tady nejsme ve škole, tady nejsou žáčci nebo studenti a nad nimi paní učitelka nebo profesorka, tady je radící diskuzní fórum. A ti, kteří o daném problému vědí víc mohou poradit těm, kteří o něm vědí méně. Můžeme se i splést a jsme rádi, že nás ostatní opraví. Můžeme se i přít. Ale slušně, bez povyšování a zbytečných poznámkách ohledně kvality odpovědi.
Tak to, Karo, tak neprožívejte. Já mám kolikrát napsané tak jedovaté odpovědi, že je musím vymazat. No a někdy jsem moc rychlá a odešlu je dřív než vychladnu a pak se za to stydím.
S maminkou mějte trpělivost, za pár let se vám po tom bude stýskat. Já jsem taky všechno dělala špatně. Všechno bylo buď moc kořeněné a smrdělo po bylinkách nebo to bylo bez chuti jako bláto. Dodnes vzpomínám, jak jsem uvařila rajskou omáčku moc červenou.
:))
Já taky celý život dělám všechno špatně, ať to udělám tak nebo tak, vždycky naopak. A ještě k tomu mně stále napomíná, co a jak mám a nemám říkat. Začnu si třeba něco povídat s bráchou a najednou slyším: "ticho a mlč". Kdyby měla po ruce ukazovátko, tak mě s ním snad dá přes záda :-)
Jednou kdysi, když už maminka byla v té kritice a já jsem si zrovna stříhala nějakou modrotiskovou látku s natištěným střihem, mě na závěr sprdla, že jsem látku celou zkazila, protože jsem střih měla napřed ušít a pak obstřihnout :-)
Kdysi dávno jsem četla od Haliny Pawlowské, že jí maminka vyčetla:"slyšela jsem, že Zlata Adamovská bude dělat šefredaktorku, na to ty se nezmůžeš". Halina: "ale mami, já už šéfredaktorkou jsem". A maminka: "měla by ses víc snažit".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.