Vlákno názorů k dotazu Datová schránka ano či ne od Eva M. - Re: Datová schránka ano či ne Mám datovou schránku...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2015 9:17

Eva M.

Re: Datová schránka ano či ne
    Mám datovou schránku dobrovolně jako OSVČ i jako občan hned od začátku jejich existence. Jsem spokojená - vše se vyřizuje rychle, na email mi chodí notifikace o došlých zprávách - a celé je to zadarmo. El.podpis jsem nikdy neměla a nechybí mi.

• 9. 7. 2015 9:57

jinka (neregistrovaný)

Do budoucna nevidíme, ale ...
    •Generální finanční ředitelství, které má výběr daní i jejich administraci na starost, se brání, že důvod, proč ustupuje od podání přes datové schránky, je hlavně praktičnost a úspora času i peněz.

• 9. 7. 2015 10:24

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Jinko,

máte asi starší informaci.

MF skutečně chtělo odstavit datové schránky a vše pro MF dodávat prostřednictvím EPO.

V rámci připomínkového řízení se to podařilo odvrátit.

EPO je nesmyslný systém, který ukládá povinnosti nad rámec zákona tj. protiústavně.

EPO je vytvářen nějakými neinformovanými ajťáky, kteří problematice daní, a konec konců i programování, moc nerozumí.

Nedokáží ani udělat analýzu, jaká jsou možná data a z nějakého rozmaru, patrně pod vlivem, nastavují protiprávně množství nepropustných chyb.

Pokud chce někdo pracovat s EPO, prosím. Ale nerozumím tomu, že si nějaký imigrant nárokuje, že se vyhodí stamiliony Kč za datové schránky, jen aby měl vše pod kontrolou.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).