Re: výživné na dítě na VŠ
Dopoledne vám nikdo neodpověděl, protože těžko předpokládat, jak rozhodne soud.
Mám tu zkušenost, že moje bývalá budoucí snacha nebyla přijata na první pokus na uměleckou školu a do příštích zkoušek si vydělávala, takže soud usoudil, že je schopná se sama živit a alimentů od rodičů jí netřeba.
Děkuji za reakce. Ano, je to na soudu, to ano, ale chtěla jsem mu poradit něco z vašich zkušeností, zda máte.
Je jasné, že se musí brát případ od případu.
Je smutné, když pak vlastní dítě dá k soudu rodiče, který pro dítě dělal první poslední a pak zjistil, že se k němu dítě hlásí, jen když potřebuje peníze.
Myslela jsem si, že povinnost rodiče je "živit dítě" do 26 let, co může studovat. když to některé dítě využije (někdy zneužije), že rodič musí tuto povinnost plnit.
To, že dítě chce, aby výši alimentů určil soud, nepovažuji za nic nemorálního. Aspoň se žádná strana nemůže cítit ukřivděná. Otec si myslí, že dítě peníze nepotřebuje, dítě má pocit, že mu otec nechce dopřát vzdělání. Když rozhodne soud, můžou aspoň oba nadávat na soud.
Takže udělala maturitu a nyní dělá co?
Pracuje? Je na Úřadu práce?
Požádal otec soud o zrušení výživného od září 2015?
http://www.pravniprostor.cz/clanky/obcanske-pravo/student-vecny-vdecny-a-nevdecny-mala-uvaha-k-vyzivovaci-povinnosti-mezi-rodici-a-detmi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.