Re: Práce při rodičovské dovolené
Podle mne i když s ní sjednají jiný druh práce, ale skutečně bude vykonávat svoji práci na kterou je PP, tak to nejde.
§ 34b
Zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny. U zaměstnavatele, jímž je stát, platí věta první jen tehdy, jedná-li se o výkon práce v téže organizační složce státu.
Rodičovská dovolená se jí neposune ani neprodlouží
Rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele
Takže pokud chtěla maminka čerpat rodičovskou dovolenou do tří let dítěte a nyní se domluví se zaměstnavatelem, že ji na dva měsíce přeruší, tak ji po přerušení bude zase čerpat do tří let dítěte.
Rodičovský příspěvek si jde svojí vlastní cestou. Bez ohledu na to, zda maminka u zaměstnavatele čerpá či nečerpá rodičovskou dovolenou.
Moc děkuji za info. Asi jsem v tom zbytečně hledala nějaký háček, proč si nemůže zaměstnanec u svého zaměstnavatele přivydělat na stejnou smlouvu, stejnou prací. Pátrala jsem po formulaci toho zákazu. Ale pokud je to celé jen o tom, že buď pracuje nebo je na RD (a v té práci jako takové problém není), tak je to zcela logické a je to, předpokládám, čistě na dohodě mezi ZMT a ZMC.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.