Re: Ukončení studia VŠ a nové studium
Já bych řekla, že "ukončením" je myšleno korektní ukončení studia zkouškou, nikoliv zanechání studia. Takže pokud nyní řešíte někoho, kdo zanechal studia, tak bych ho jako studenta opět vedla až od měsíce zápisu na novou VŠ.
Jinak s tím počítáním by to teoreticky mohlo být 5 + 6 + 7 a v 8 zápis a dobrý, jak píše paní výše, ale co my víme, že jo... do tvůrcovy hlavy nevidíme a co když on měl na myslí 28/4 až 28/5 až 28/6 až 28/7? Potom by v srpnu bylo pozdě.
Nene, ukončení je prostě ukončení. V Zákoně o státní sociální podpoře v § 14 odst. 2 písm b) se hovoří o řádném ukončení. A pokud se hovoří pouze o ukončení, je tím myšleno prostě ukončení (zanechání studia, tzn. dokdy ho škola vedla jako studenta). Ale to počítání 3 měsíců mně není jasné. Samozřejmě, když nestuduje, tak zvýhodnění rodič nemá a dostane ho zase, až přinese potvrzení o zápisu toho dítěte. Teď mi šlo o posuzování při RZD zpětně.
Dobrý den... ano, včera po cestě domů jsem o tom ještě přemýšlela a došla jsem na to, co teď píšete... že pokud by měli na mysli řádné ukončení, tak to tam napíšou přesně takhle. Takže se omlouvám a zároveň děkuji za potvrzení.
No pokud to budete řešit až při RZD a chodíte v zimě před vypuknutím akce na školení, tak bych to asi nechala až na to, že se zeptáte školitele, když tady nikdo neví. I když zase je pravda, že podle mých zkušeností se může stát, že na stejnou špekovitou věc má každý školitel odlišný názor. Možná by stálo za to obrátit se s dotazem přímo na odpovědnu Finanční správy, kontakt najdete na jejich webu, ale to jistě víte. Už jsem ji využila dvakrát a byla jsem spokojená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.