Re: daňové odpisy
ještě byste si měli spočítat 1/2 ročního daňového odpisu a účetní odpisy za 1-3/15
účetní odpisy, které uvádíte výše, to jsou účetní oprávky od doby zařazení do 3/15
rozdíl mezi účetními a daňovými odpisy za část r. 2015 uvedete do ř. 50 (pokud budou účetní > než daňové) nebo do ř. 150 (pokud budou daňové > než účetní)
rozdíl mezi účetní a daňovou ZH uvedete do ř. 62 (někdo uvádí i do ř. 40, pokud bude ÚZH > DZH) nebo do ř. 160 (pokud bude DZH>ÚZH)
u rovnoměrného daňového odpisu je roční odpisová sazba nastavena jako maximální, takže můžete zvolit i nižší sazbu, ale nevím, zda se se přesně trefíte do částky účetního odpisu
proto je lepší varianta, kterou jsem uvedla výše, když se chcete vyhnout ř. 150, i když nechápu, co je na tom složité vyplnit jeden řádek navíc a tabulku v příloze
Děkuji. Paní Alli prosím ještě, jestli všechno dobře chápu, zarazila mě od Vás věta "ale nevím, zda se přesně trefíte do částky účetního odpisu" Jak to, že bych se netrefila, když účet. odpis a daňový si zvolím v roce 2015 stejný ( 3 měsíce ) do řádky 150 píšu pouze rozdíl v daném roce tj. v roce 2015 ?? Nezlobte se za asi hloupý dotaz, ale nejsem si jista. Děkuji.
účetní je za 3 měsíce a daňový 1/2 ročního odpisu, musela byste zvolit takové procento odpisové sazby dle §31 ZDPH, aby se ta 1/2 ročního daňového odpisu rovnala 3 měsícům účetního odpisu, není správné vzít stejnou částku pro daňový a účetní odpis, protože každý se počítá jinak
Děkuji. Vím, že daň. odpis = účet. odpis je špatně, ale již to tak bylo zavedeno před 20 lety ( budova ), tak nezbývá než pokračovat.
Ještě prosím, takže si nemohu sama určit, že daň. odpis 2015 bude částka účet. odpisu ? Myslela jsem, že pokud daň. odpis nedosáhne 1/2 daň. ročního daň. odpisu, tak to lze. Prosím ještě o odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.