Re: Žádost o přijetí do PP - co to je?
Ve spoustě firem je stanoveno, co musí obsahovat personální spis. Mezi jiným je tam žádost o přijetí do pracovního poměru. U nás to máme také, ovšem já tento tiskopis dávám k vyplnění uchazeči o zaměstnání. Myslím, že to není až taková rarita. Prostě zaměstnavatel chce mít podchyceno, že přijímá člověka na základě jeho žádosti. Nevidím v tom žádný problém.
On to asi není žádný problém, jen mi to trochu nedává smysl a nezlobte se, přijde mi to jako zbytečná byrokracie... Já jsem měla asi kliku, že jsem podobný tiskopis nikde nepotkala. Ale je fakt, když chceš práci, dělej co i chlebodárce poručí :o).
Tak ono může už na základě té žádosti o přijetí dojít k různému roztřídění uchazečů. Máme tam např. dotaz, zda chce dobu určitou nebo neurčitou, o jakou funkci se uchází, kolik má odborné praxe a jakou kvalifikaci a zda má s původní organizací uzavřenu dohodu o setrvání v pracovním poměru. A také otázku, z jakého důvodu se uchází o práci u nás. A koukala byste kolik to ušetří času, když se k vám tohle dostane vyplněné. Někdy je to jako komiks.
Tohle bych chápala před výběrem uchazeče. Dcera viděla inzerát, poslala CV a "motivační dopis" (= chci pracovat na této pozici), oni zavolali, pozvali, pohovořili (jakou máte praxi, jakou chcete dobu, ..) a pak volali, že jí teda berou. A poslali seznam, co má ještě donést. A jelikož já jsem doma "přes daně a takový ty věci", tak mi to dala. Věci jako TR nebo ZL jsou mi jasné, ale tohle mi prostě hlava nevzala a tiskopis nebyl. Jo ale dotazník se všemi výše uvedenými otázkami tam je. Na internetu jsem našla jen žádosti, co jsou spíš odpověď na inzerát. Tak mě napadlo, jestli tady někdo neví, vo co de.
No ve vašem případě myslím, že jen personalista má předepsáno, co má mít uloženo ve spise a tak to vyžaduje. Normálně nic nebrání tomu, aby místo žádosti o přijetí založili motivační dopis, ale záleží to na nich. Jestli chcete napište mejl, pošlu vám náš tiskopis
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.