Vlákno názorů k dotazu Propustky k lékaři od jasná. - Re: Propustky k lékaři Pokud se budete držet NV...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2015 8:14

jasná. (neregistrovaný)

Re: Propustky k lékaři
    Pokud se budete držet NV 590/2006 Sb., tak nemůže docházet k tomu, že bude mít měsíčně 50 hodin propustek.

Vyšetření nebo ošetření

a) Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil, a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout (dále jen „nejbližší zdravotnické zařízení“), pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.
    b) Bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno v jiném než nejbližším zdravotnickém zařízení, poskytne se pracovní volno na nezbytně nutnou dobu; náhrada mzdy nebo platu však přísluší nejvýše za dobu podle písmene a).

• 26. 8. 2015 8:20

xy5

To je více jak týden volna
    divím se, že jste potvrzené propustky nezkoumala více - je možné, že jí razítka dává někdo ze známých, příbuzných apod.
    pokud je tak vážně nemocná, pak byste ji měli poslat k "závodnímu lékaři", aby prozkoumal, zda může vykonávat svoji práci

• 26. 8. 2015 14:59

Dagmarka (neregistrovaný)

Propustky jsem zkoumala, nejvíc jich má od zubaře. Volala jsem tam- dokonce je to můj známý - ten mi sdělil, že opravdu tam dochází a on bohužel odpolední ordinace nemá.Pak ta druhá propustka se různě prostřídává od jiných lékařů. Prac.bydlí v Mostě a pracoviště má v Litvínově. Dělám to tak, že bohužel jí omluvím těch 7,30 hodin ale proplácím pouze 3,75 hodin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).