Vlákno názorů k dotazu OT: Odložení EET do poloviny 2016 od alen1 - Re: OT: ADIS a legislativní změny Já se také...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2015 10:35

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT: ADIS a legislativní změny
    Já se také přestávám divit.
    Na pořadu jednání vlády dne 31.8.2015 je toto:
    Bod č. 4: Informace o připravované veřejné zakázce na zabezpečení legislativních a procesních změn v daňovém informačním systému Finanční správy České republiky

Ministerstvo financí překládá vládě materiál „Informace o připravované veřejné zakázce na zabezpečení legislativních a procesních změn v daňovém informačním systému Finanční správy České republiky“. Předmětem veřejné zakázky je podchycení a zapracování legislativních a procesních změn roku 2015 a 2016 do programového vybavení informačního systému finanční správy. Bez aktualizace tohoto systému nelze vzhledem k vysoké míře automatizace zpracovávání dat vykonávat správu daní v souladu s platnou právní úpravou v oblasti daní a realizovat připravovaná opatření ke zlepšení efektivity výběru daní dle programového prohlášení Vlády ČR

Když teprve v poslední třetině roku 2015 začínají jednat o úpravě programů za rok 2015, tak je to mírně řečeno zvláštní.

• 31. 8. 2015 10:08

Agatha (neregistrovaný)

Já už jsem se přestala divit... vloni v srpnu jsem řešila DZNNV a paní jsem podávala nový formulář přiznání k nabytí osvobozeného od daně - povídala, že tento formulář nezná, změny od začátku roku jim prý do programu zadali v květnu a v září že půjdou na školení... a jak je toho každým rokem víc a víc, tak jednání o úpravě za rok 2015 až na podzim 2015 je naprosto v normě :-))

• 31. 8. 2015 12:23

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Agatho,

to je systém nemohoucí české státní správy.

Na nejasné zákony, které jsou publikované mezi svátky a účinné od 1.1. se tetky z kontrolního školí 1-2 roky a pak jdou na kontrolu.

To už vědí, jak si zákony vykládat. Že normální smrtelník na to má několik dní či hodin je nezajímá.

Musí přece zastavit ty kolotočové podvody, a pak nám bude blaze.

Hezký den!

• 31. 8. 2015 12:18

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Alen,

lepší pozdě, než nikdy. :-))

Vsadím se, že těm pajďulákům ve vládě to divné nepřipadá.

Oni stále něco veledůležitého řeší. Do Evropy proudí invaze statisíců převážně ekonomických migrantů militantního vyznání a oni "řeší" výše uvedené.

Hlavně zdraví.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).