Re: Insolvence-srážka ze mzdy
On mě tedy docela nahlodal..já tu nezbavitelnou částku použiji...ta mi po výpočtu srážky zůstane, to ano..ale pokud budeme jako zaměstnavatel souhlasit, můžu po dohodě z toho, co zbyde o odeslání zaměstnanci prý srazit cokoliv...to už jsou vlastně jeho peníze...
Jéé, tak já nevím, jestli jsem to napsala dobře..
myslela jsem, že když bych počítala srážku na insolvenci (např by mi vyšlo 10 tis), zaměstnanci by zbylo k výplatě 9.177. Správci pošlu 10 tis, zaměstnanci 9.177.. Jde mi o to, že bych mu vlastně o částku za stravenky a cokoliv dalšího poslala méně.. to mi správce potvrdil, že je ok...
Paní Jasná, zřejmě jde o to, jestli je možné z toho, co zaměstnanci zbude, provést nějakou dohodnutou srážku, např za stravenky nebo nějakou jinou srážku, kterou chce provést sám zaměstnanec. Obecně platí, že ne a že si to musí odesílat sám zaměstnanec a např ty stravenky platit hotově do pokladny. Nezabavitelná částka je od slova nezabavitelná. Ale ptám se: pokud se mu přesto na základě dohody něco sráží - kdo to může napadnout? ( kromě toho samotného zaměstnance, což je nesmyslné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.