Re: 428,429,431
Vy jako účetní hlavně nemůžete NIC řešit, na to musí být zápis z valné hromady, kde společníci musí rozhodnout, co s dosaženými zisky a ztrátami, zda použijí zisky dosažené v minulých období na úhradu ztráty minulého období, zda z 431 převedou pravděpodobně zisk na účet 428 a nebo budou vykrývat ztrátu nějak jinak. Vy sama o tom účtovat nemůžete....
Ano to chápu, ale zítra zasedají a chtějí znát řešení situace ať jim doporučit jak to udělat. Oni tomu nerozumí a netuší co s tím, ale chtějí si něco vyplatit :( Doposud nic nedostali a rádi by konečně chtěli vyplatit zisk a uspokojili rovnou své závazky ke společnosti. Postup nahoře se mi zdál nejvhodnější,ale nejsem si s ním jistá
ano četla je to dostupné, jejich rozdělení zisku také znám, rezervní fond je stále tvořen a je již v mém doporučení zahrnut.Částky uvedené jsou až po vytvoření fondu.Příspěvky jsem hledala a ve vyhledávání mi to našlo jen něco a to mi bohužel neposkytlo odpověď na daný zápis a hledala jsem to pod různou mutací slov ( vyhledávání zde moc dobře nefunguje a proto se znovu ptám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.