Re: Pohovor - personalistka
já vám to mohu říct asi takhle: někdy se prostě nemůžete připravit tak, aby vás nic nepřekvapilo. Záleží totiž dost na tom, co firma od personalisty očekává. Před časem jsem takový jeden pohovor na místo personalisty absolvovala a první kolo se skládalo z dvouhodinového počítačového testu, kdy jsme absolvovali asi 20 různých testů na postřeh,rychlost, pozornost,paměť...vůbec to s prací personalisty nemělo nic společného, spíš s tím, zda hrajete počítačové hry nebo ne. A potom krátký pohovor spočíval v tom, zda jste někdy dělala nějaký projekt,jako např dětský den...takže nikoli práce personalisty, ale spíš kulturního referenta...a ani znalost zákoníku práce nebyla podstatná.
Re: Pohovor - personalistka
Přesně tak, záleží na tom, co firma myslí tou "pracovnicí personálního sektoru". Jestli jich mají tolik, že je můžou dělit na náboráře (psychology), administrátory (kancelářské krysy se znalostí ZP) a kulturní referenty (magory).
Můj poslední pohovor spočíval ve dvouhodinovém zjišťování, jestli jsem dost akční (= šílená) na vymýšlení a realizaci teambuildingů a vánočních večírků. A taky tomu říkali personalistka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.