Re: podepsat růžové prohlášení u dohody?
Pokud nemáte podepsáno pro tento rok u svého "starého" zaměstnavatele, tak doporučuji podepsat u DOPP. Pokud nepodepíšete, tak Vám bude sražena srážková daň ve výši 15% a pokud ji budete chtít vrátit, tak budete muset podat daňové přiznání.
>>Dobrý den,
>>chtěla bych požádat o radu. jsem na rodičovské
>>dovolené, ale od října budu pracovat na dohodu o
>>provedení
>>práce. se zaměstnavatelem jsme se dohodli na částce
>>9500
>>Kč. Nyní nevím, zda je pro mne vyhodnější podepsat
>>růžové prohlášení či nikoliv. jiný příjem nemám.
>>prosím o
>>radu
>>děkuji moc
>
>Pokud nemáte podepsáno pro tento rok u svého "starého"
>zaměstnavatele, tak doporučuji podepsat u DOPP. Pokud
>nepodepíšete, tak Vám bude sražena srážková daň ve
>výši 15% a pokud ji budete chtít vrátit, tak budete muset
>podat daňové přiznání.
>Děkuji za odpověď. Takže pokud ji podepíšu, tak mi bude sražená také zálohová daň 15 %, ne? a také budu muset podat daň. přiznání, nebo se pletu? našla jsem na netu kalkulačku a nepochopila jsem, když dám, že podepíšu růž. prohlášení, pak se žádná daň nesrazila a k výplatě zůstala částku 9.500 Kč. jsem z toho zmatená. prosím o vysvětlení
děkuji
>
Pokud podepíšete Prohlášení a uplatníte slevu na poplatníka, tak bude vypočtena z odměny zálohová daň ve výši 15%
ALE hned bude uplatněna sleva na poplatníka a výsledný doplatek na dani (u Vámi uváděné výše odměny) bude nula
Jen nesmíte mít podepsané Prohlášení u dvou zaměstnavatelů současně.
Dobrý den, když podepíšete prohlášení, tak uplatníte základní slevu na dani a ta Vám při výdělku 9.500,- pokryje daň, a tak budete mít v čistém také 9.500,-. Pokud nebude jiný důvod pro podání DP, tak jej podávat nemusíte. Také si můžete uplatnit daňové zvýhodnění na své dítě (děti), pokud neuplatňuje nikdo jiný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.