Re: Účtování v softwarové firmě
Pravidla BC diskuze:
SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Omlouvám se, agresivní a vulgární jsem snad ve svém dotazu nebyla a tomu, kdo by mně poradil, bych samozřejmě následně velmi ráda poděkovala, tak jako teď děkuji za Váš příspěvěk.
A dodatečně tedy prosím, kdo mi může k dané problematice poradit, za odpověď.
>>>>Jak zaúčtovat:
>>>>Firma získala obchodní zastoupení softwarové firmy a
>>>>prodává její software (licence) z čehož má provize a
>>>>zajišťuje sužby s tím spojené.
>>>>V podstatě nakupuje icence a ty dál prodává.
>>>Pravidla BC diskuze:
>>>SLUŠNOST
>>>Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí
>>>dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji"
>>>rozhodně
>>>nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky,
>>>agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu
>>>"žádám
>>>o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho
>>>odradit od pomoci.
>>
>>Omlouvám se, agresivní a vulgární jsem snad ve svém
>>dotazu nebyla a tomu, kdo by mně poradil, bych
>>samozřejmě následně velmi ráda poděkovala, tak jako
>>teď děkuji
>>za Váš příspěvěk.
Dobrý večer,
to mě o radu požádal známý. Má soft. firmu - s. r. o., ve které vyvíjí software podle přání zákazníků a prodává výp. techniku.
S tímto chce teprve začít, tak chtěl vědět, jak se bude účtovat. Jde v podstatě o to, že v rámci obchodního zastoupení by prodával softwarové licence výrobce + k tomu instalaci + k tomu daší služby dle přání zákazníka (vystavení fa), dodavate by potom vystavil fakturu na licenci, kde by byla částka snížená o sjednanou provizi.
Já bych to účtovala jako nákup a prodej služeb. Jenom nevím, jestli je třeba provádět časové rozlišení, zákazníci totiž budou mít poskytování sjednané na různě dlouhou dobu. Proto jsem hledala nějaké informace na internetu a napadlo mě napsat o radu.
>>A dodatečně tedy prosím, kdo mi může k dané
>>problematice poradit, za odpověď.
>Jste právnická nebo fyzická osoba?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.