Re: Zrušení pracovního poměru ve zkušeb
VH, proč tak útočný příspěvek?V § 334/2 se píše "...nebo kdekoliv bude zastižen", takže já bych se také zeptala jako Katka, protože kdyby věděli, kde jinde ji mohou třeba zastihnout, mohli by tam zajet a zrušení jí předat ještě předtím, než si nechá napsat neschopenku. Konec zkušební doby samozřejmě neprošvihnou, protože se bude oddalovat o dny nepřítomnosti v práci, ale jestli se jim nepodaří jí zrušení předat, než půjde pro neschopenku, tak jí budou muset v prvních 2 týdnech platit náhradu mzdy za nemoc. Leda si na ni počíhat před ordinací, kdyby věděli, ke kterému doktorovi půjde.
Vím, že jsme se neshodly, ale nemůžu si vzpomenout, o co přesně šlo. Mám dojem, že to bylo něco ohledně zpětného předělání mezd. Účetní měla problém, tak jsem se snažila poradit, jak z něho vybruslit. Možná šlo o nějakou nesraženou exekuci, aby ji nemusela uhradit ta účetní. A já jsem napsala, že kdyby to byla moje firma, ve které bych si sama vedla mzdy a účto, že bych tu mzdu nebo to byla odměna z DPP zpětně přepočítala. Ano, udělala bych to, za tím si stojím, já bych ty peníze tomu exekutorovi prostě nedarovala.
Na vyžírání si nevzpomínám. Na Vás mi vadí Vaše povyšování a napomínání nás jako bychom byli Vaši žáčci. Napíšete "to je nesmysl", přidáte tomu hlupákovi doporučení neradit, případně řeknete, že se měl dotyčný lépe učit, ale svoji radu nepřipojíte. Tady ale nejsme ve škole, paní profesorko.
Fšechno vám lidé odpustí: nevěru, krádež, vraždu a podobné
laskominy. Jediné co vám nikdo neodpustí je to, co víte a znáte
lépe než oni. Zde na tomto fóru se to projevuje dost často
ale tady to je jedno. Zde se postupuje podle Palivcova syndromu
=dej si pívo a žvaň si co chceš=. Panu Hakenovi to nevadí, adminům
také ne. A když se ozve někdo kdo opraví to žvanění, tak je hned zle. VH to zná, neboť z praxe ví, co to obnáší řídit se podle "dobré rady".
Často se tu vyskytne žvanění, ale obvykle pak někdo chytřejší uvede správnou odpověď (někdo si odpustí komentář o blbosti prvního odpovídajícího a někdo ne). VH já osobně považuji za velice chytrou, a proto bych ocenila, kdyby teda napsala, jak je to správně (když už plýtvá síly a píše), a ne že ve druhém kole budu nařčena z vyžírání a švindlování.
Za
To vyžírání a švindlování bylo určeno mně :-)
Jinak máte pravdu. O sobě si myslím, že toho znám docela dost ze mzdové oblasti, což obnáší jak znalost zákoníku práce, tak i ostatní zákony okolo mezd. Samozřejmě hlavně ty mzdy, ze zákoníku to základní a nejužívanější. A jak všichni víme, jediný rok ti naši umělci nenechají na pokoji, stále se to mění, a kolikrát i v průběhu roku. Já jsem velmi ráda, když moji špatnou odpověď někdo opraví, ale ne tím způsobem, že napíše " to je blbost" a už nedodá, proč je to blbost a jak je to správně. VH je právník, jistě zná svoji oblast, ale určitě nezná všechno, co musí znát mzdovky a nebo finanční účetní. Ale ne každá firma má svého právníka nebo personalistu s podrobnou znalostí zákoníku práce, v mnoha firmách toto musí ovládat mzdovky. A mnohde je ta účetní přes všechno, tzn. mzdy, personalistika a finanční účetnictví a další práce. A ptají se tu jak zkušené účetní, tak začátečníci, ptá se tu podnikatel, který si dělá vśechno sám, ptají se tu zaměstnanci, kteří jsou v obraze, i lidé, kteří nevědí vůbec nic. Tady těmi diskuzemi se člověk hodně naučí, proto mi vadí odpovědi útočné a odpovědi typu "výpověď dohodou je blbost", aniž by odpovídající tázajícímu vysvětlil, proč je to blbost nebo aspoň dal odkaz na zákon a paragraf nebo odpověď "hrubé porušení kázně neexistuje" bez dodání toho, že jde o jinou formulaci, což tázajícího zmate a myslí si, že tato možnost okamžitého zrušení poměru už neexistuje. A taky mi vadí doporučování, aby tazatel tu práci radši nedělal. Vždyť se tu ptají i úplní začátečníci, kteří tu praxi někde získat musí, a ptají se proto, aby jim bylo poraděno, jak neudělat kopanec, případně co a kde si mají nastudovat, a ne proto, aby jim bylo vynadáno, jak jsou blbí.
A ptají se tu jak zkušené
>účetní, tak začátečníci, ptá se tu podnikatel, který
>si dělá vśechno sám, ptají se tu zaměstnanci, kteří
>jsou v obraze, i lidé, kteří nevědí vůbec nic. Tady těmi
>diskuzemi se člověk hodně naučí, proto mi vadí
>odpovědi útočné a odpovědi typu "výpověď dohodou je blbost",
>aniž by odpovídající tázajícímu vysvětlil, proč je to
>blbost nebo aspoň dal odkaz na zákon a paragraf nebo
>odpověď "hrubé porušení kázně neexistuje" bez dodání
>toho, že jde o jinou formulaci, což tázajícího zmate a
>myslí si, že tato možnost okamžitého zrušení poměru už
>neexistuje. A taky mi vadí doporučování, aby tazatel
>tu práci radši nedělal. Vždyť se tu ptají i úplní
>začátečníci, kteří tu praxi někde získat musí, a ptají se
>proto, aby jim bylo poraděno, jak neudělat kopanec,
>případně co a kde si mají nastudovat, a ne proto, aby jim
>bylo vynadáno, jak jsou blbí.
Paní "Karo", ==vadí odpovědi útočné a odpovědi typu "výpověď dohodou je blbost"==. A není? Zkuste si ve vyhledávači zjistit,
kolikrát (stačí letos) se to tady probíralo! Nic vám nebrání v tom,
abyste to tady vysvětlovala = omílala stále pro ty, kteří jsou líní
a nevyhledají si to historii, jak je doporučováno v Pravidlech bod 4
A je jedno zda to je začátečník nebo zkušená účetní.
Ale jistě sama uznáte, že vás je škoda na stálé omílání již několikrát
probíraného problému (spíše blbosti) když by bylo pro NÁS lepší
abyste odpovídala na závažnější problémy které nejsou všem známé.
A taky mi vadí doporučování, aby tazatel
>>tu práci radši nedělal. Vždyť se tu ptají i úplní
>>začátečníci, kteří tu praxi někde získat musí, a ptají
>>se
>>proto, aby jim bylo poraděno, jak neudělat kopanec,
>>případně co a kde si mají nastudovat, a ne proto, aby
>>jim
>>bylo vynadáno, jak jsou blbí.
>**********************************************
>Paní "Karo", ==vadí odpovědi útočné a odpovědi typu
>"výpověď dohodou je blbost"==. A není? Zkuste si ve
>vyhledávači zjistit,
>kolikrát (stačí letos) se to tady probíralo! Nic vám
>nebrání v tom,
>abyste to tady vysvětlovala = omílala stále pro ty,
>kteří jsou líní
>a nevyhledají si to historii, jak je doporučováno v
>Pravidlech bod 4
>A je jedno zda to je začátečník nebo zkušená účetní.
>Ale jistě sama uznáte, že vás je škoda na stálé
>omílání již několikrát
>probíraného problému (spíše blbosti) když by bylo pro
>NÁS lepší
>abyste odpovídala na závažnější problémy které nejsou
>všem známé.
Ovšem kromě pravidla č. 4 je také pravidlo č.6.
První část tohoto pravidla je často uváděna
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná.
Neuváděna je ale další část:
Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Pokud je v pravidlech uváděno, že lze za arogantní považovat vyjádření "žádám o odpověď", za co potom považovat výroky že někdo radí jak švindlovat a vyžírat ( nevím jak toto slovo bylo myšleno, jestli údajně měla Kara radit jak vyžírat někoho, např. stát, nebo jestli to bylo myšleno, že je Kara je tou vyžírkou).
Pane Vladimíre, ale když odpovím, že je to blbost, což je, tak k tomu taky můžu krátce dodat, proč je takové slovní spojení nesmyslné. Mě to neobtěžuje, umím psát rychle a poučuji ráda :-) Ten člověk hledá radu, pomoc, vysvětlení, návod, a ne sprdung, že se ptá blbě a že si to má vyhledat, zvlášť když např. ta výpověď dohodou se objevuje jak v televizi, tak v novinách. A když už rada, že si to má vyhledat, tak třeba k tomu krátce dodat jak, vždyť to může být člověk, který sem zabrousí poprvé a potřebuje rychle poradit a nenapadne ho nejprve pročítat pravidla. A víte, jak kolikrát taháme z těch tázajících se, jak to vůbec je, protože oni ani neví, jak se zeptat a co nám vlastně mají říct, abychom se v tom vyznali a mohli dát kloudnou odpověď. Když se tady budu ptát na něco, co je pro mě španělskou vesnicí, tak se třeba taky zeptám z pohledu těch, kteří se v problematice vyznají, blbě. A očekávám, že mně to bude vlídně vysvětleno nebo že budu nasměrována někam, kde si o tom můžu něco přečíst, a ne aby se tady jeden bál zeptat, aby nebyl seřván.
Re:pro Karu
Jenže o tom to celé je. Vy straníte těm, kteří pravidla nedodržují, místo těm, kteří vyžadují jejich dodržování. Tady o moc nejde, ale mrkněte na to, jak to začíná vypadat v celé Evropě- uprchlíci nedodržují NIC, a jsou považováni za chudáky, kterým je třeba pomoci. Že nám potom třeba setnout hlavu, zapálí auto, zničí cokoliv - to už tak neřešíte. A to už je problém veliký. Jenže těmi malými upřednostňováními těch , kteří pravidla nedodržují, to většinou začíná. Konec, ten si raději ani nechci představit. Nebo vy snad můžete vtrhnout do jiné země, cestu si proházet kamením apod ? Myslím, že ne, takže i ten, kdo si zde jde rychle pro radu, by měl především pročíst pravidla a dle nich postupovat.
A nikdy jsem zde nenarazil na to, že by někdo napsal , prostudoval jsem zákon, zdejší historii, prosím, pomozte mi, stále to nechápu. Většinou ti , co toho znají nejméně, jsou nejvíce oprsklí.
A taky mi vadí doporučování, aby tazatel
>>tu práci radši nedělal. Vždyť se tu ptají i úplní
>>začátečníci, kteří tu praxi někde získat musí, a ptají
>>se
>>proto, aby jim bylo poraděno, jak neudělat kopanec,
>>případně co a kde si mají nastudovat, a ne proto, aby
>>jim
>>bylo vynadáno, jak jsou blbí.
>
>Jenže o tom to celé je. Vy straníte těm, kteří
>pravidla nedodržují, místo těm, kteří vyžadují jejich
>dodržování. Tady o moc nejde, ale mrkněte na to, jak to
>začíná vypadat v celé Evropě- uprchlíci nedodržují NIC, a
>jsou považováni za chudáky, kterým je třeba pomoci. Že
>nám potom třeba setnout hlavu, zapálí auto, zničí
>cokoliv - to už tak neřešíte. A to už je problém veliký.
>Jenže těmi malými upřednostňováními těch , kteří
>pravidla nedodržují, to většinou začíná. Konec, ten si
>raději ani nechci představit. Nebo vy snad můžete vtrhnout
>do jiné země, cestu si proházet kamením apod ? Myslím,
>že ne, takže i ten, kdo si zde jde rychle pro radu, by
>měl především pročíst pravidla a dle nich postupovat.
>
>A nikdy jsem zde nenarazil na to, že by někdo napsal ,
>prostudoval jsem zákon, zdejší historii, prosím,
>pomozte mi, stále to nechápu. Většinou ti , co toho znají
>nejméně, jsou nejvíce oprsklí.
Uznávám, ale právě proto, jak ve světě, v Evropě a u nás, hlavně u nás, vypadá, kam se to řítí, jsem z toho tak naštvaná, že si říkám " no má cenu, aby český běloch poctivě dodržoval všechna pravidla, omezení, zákazy, příkazy a nákazy, kterých je čím dál víc, držel hubu a jen bez protestu platil daně jak mourovatý, a rozkvět země nikde"? Bordelistán tu máme.
Ale jak píšete, že jste zde nikdy nenarazil na.....atd., tak má jsem zde takové prosby našla mnohokrát. Ale je fakt, že si taky kolikrát říkám, proč někdo píše tak sebevědomě, když o věci ví velmi málo. No, možná asi právě proto.
>>>>Jenže těmi malými upřednostňováními těch , kteří
>>>>pravidla nedodržují, to většinou začíná. Konec, ten
>>>>si
>>>>raději ani nechci představit. Nebo vy snad můžete
>>>>vtrhnout
>>>>do jiné země, cestu si proházet kamením apod ?
>>>>Myslím,
>>>>že ne, takže i ten, kdo si zde jde rychle pro radu,
>>>>by
>>>>měl především pročíst pravidla a dle nich postupovat.
>>>>
>>>>A nikdy jsem zde nenarazil na to, že by někdo napsal
>>>>,
>>>>prostudoval jsem zákon, zdejší historii, prosím,
>>>>pomozte mi, stále to nechápu. Většinou ti , co toho
>>>>znají
>>>>nejméně, jsou nejvíce oprsklí.
>>>
>>>Uznávám, ale právě proto, jak ve světě, v Evropě a u
>>>nás, hlavně u nás, vypadá, kam se to řítí, jsem z
>>>toho
>>>tak naštvaná, že si říkám " no má cenu, aby český
>>>běloch poctivě dodržoval všechna pravidla, omezení,
>>>zákazy, příkazy a nákazy, kterých je čím dál víc,
>>>držel
>>>hubu a jen bez protestu platil daně jak mourovatý, a
>>>rozkvět země nikde"? Bordelistán tu máme.
>>>Ale jak píšete, že jste zde nikdy nenarazil
>>>na.....atd., tak má jsem zde takové prosby našla
>>>mnohokrát. Ale
>>>je fakt, že si taky kolikrát říkám, proč někdo píše
>>>tak sebevědomě, když o věci ví velmi málo. No, možná
>>>asi
>>>právě proto.
>>
>>Jestli má cenu dodržovat pravidla - tak s tím se musí
>>každý vyrovnat sám, každý má své svědomí. Ale stranit
>>těm, kteří ta pravidla porušují, to fakt nemusíme, ba
>>řekl bych , ani nesmíme!
>
>Jsou pravidla a pravidla, zákony dobré a zákony
>špatné, blbé, až přímo škodlivé. Hezké sny.
V jedné odpovědi výše doporučujete ==nebo aspoň dal odkaz na zákon a paragraf == tady by to nešlo, že?
Asi takto: příklad: při určování nároků na slevy a výpočtu čisté mzdy z hrubé musí mzdovka postupovat podle zákonů, ať se jí třeba zdají jakkoli blbé a nelogické. To jsou ty odkazy, o kterých jsem psala. Což ale neznamená, že se v jiných případech blbá nařízení a nemorální zákony nemůžu pokusit obejít nebo bojkotovat.
A vy máte patent na to, co je blbé nařízení a nemorální zákon ? Podle čeho to určíte ? Co je pro jednoho blbost, je pro druhého naprosto v pořádku , protože v každé životní etapě preferuje něco jiného. Mladým připadají zákony ohledně důchodů nemorální, starým zase peněžité pomoci a rodičovské příspěvky, protože jak jedni, tak druzí mohou zrovna chytit ten "nevýhodný, nemorální zákon", protože se jich bude týkat ta nevýhodná varianta. Takže jak ?
Tak jeden příklad: nesouhlasím s tažením proti tzv. švarcsystému. Mám zato, že pokud si přejí obě strany spolupracovat jako zadavatel zakázek x osvč, mělo by to být jejich právo. Proto jsem aspoň známým, jak majitelům firem, tak těm kooperantům (a myslím, že i zde na fóru) radila, jak postupovat, aby ta práce nebyla úřadem posouzena jako tzv švarc.
Nebo naopak v jiných případech poradím " optimalizaci" peněz od státu, hlavně rodičům s dětmi (pravděpodobně z toho důvodu jsem byla zde nazvána vyžíračem). Vás nerozzlobilo tehdy, jak se psalo o možném stíhání té maminky, která " schválně" nastoupila do práce, aby jí vyšel nárok na PPM? Vždyť ona naopak zákonnou podmínku splnila - a za to měla být popotahována?
>>>>Dobrý den,
>>>>chceme zaměstnankyni zrušit pracovní poměr ve zkušebí
>>>>době, která končí 30.9. /nástup 1.7./, v pátek
>>>>nepřišla ale do práce, a telefonicky oznámila, že v
>>>>úterý
>>>>půjde k lékaři. Na adrese trvalého bydliště se
>>>>nezdržuje. Co s tím? Děkuji.
>>>A víte, kde se zdržuje?
>>Ne
>Pošlete ji doporučený dopis o zrušení PP s dodejkou a
>bude ležet na poště a tím pádem se dopis považuje za
>doručený
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.