Re: Neschopenka&vycházky
>>>>Dobrý den,od 8/15 jsem v prac.neschopnosti.Vycházky
>>>>mám od 11-17.V pátek 9.10.máme od 18 hod.rodinnou
>>>>oslavu.Oslavenec je muj otec.Nevím jak to mám
>>>>udělat,abych
>>>>se mohla oslavy zúčastnit.Mám nahlásit na OSSZ jiné
>>>>místo pobytu v den oslavy?Děkuji
>>>
>>>To není tak jednoduché. Zkuste se domluvit s
>>>ošetřujícím lékařem.
>>Už jsem od něj chtěla změnit dobu vycházek,ale odmítl
>>s tím,že je to složité. Znám osoby,které jezdí v době
>>neschopenky i do zahraničí.Nahlásí u lékaře změu
>>pobytu v době neschopenky,ale myslím si,že by mě lékař
>>řekl
>>to samé jako u vycházek.
>
>Pak máte smůlu, lékař rozhoduje jak o vycházkách, tak
>o změně pobytu.Jsem na neschopence ne vlastni vinou a jeste musim byt jako ve vezeni.To je spravedlnost.
A jakou spravedlnost byste si představovala ? Že si můžete dělat co chcete ? Čí vinou jste na neschopence ? Po viníkovi tedy požadujte náhradu škody, ale lékař za to nemůže a podmínky pro léčebný režim jsou prostě dané. Buď jste nemocná nebo nejste. Těžko si můžete dělat, co se vám zachce, nebo můžete a pak nemusíte být na neschopence.
Já bych to neviděla tak černě - myslíte si, že kontroly z OSSZ chodí o víkendech?Já tam dělala několik let a víkendový cesťák s kontrolou léčebného režimu jsem nikdy neviděla. Slyšela jsem, že o víkendech vyrážejí jen výjimečně na udání. Takže bych šla v klidu na oslavu a dobře se bavila.
No, možná u Vás nechodily kontroly u víkendu.
U nás byla minulý týden kontrola u zaměstnance, který za 20 let práce zameškal celkem cca 15 dnů na pracovní neschopnosti,
jinak dovolené apod., kontrola proběhla o víkendu ve 12.55, když vycházky měl od 13.00 a marodil druhý týden. Takže opatrně s vycházkami bez povolení.
Přesně tak, u nás zaměstnanec marodil po mnoha letech, měl kontrolu jak o víkendu, tak v době vycházek, které lékař dal až od určitého dne a na sociálce to "neměli zaneseno v papírech" a dokonce třetí kontrolu 14 dní poté, co už dávno pracoval. Takže já bych se určitě dobře nebavila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.