Re: Ukončení DPP - k jakému datu?
Neznám Vaši dohodu, jak ji máte sepsanou, ale pokud nemáte přesně stanoveno, že musí pracovat každý měsíc (někdo má jenom dohodu např. na celý kal. rok, že bude pracovat jako... a odpracuje max. 300 hod.), tudíž má měsíce, kdy odpracuje několik hodin, pak více hodin a některé měsíce nepracuje vůbec. To může být Váš případ, že jste ji v těchto měsících nepotřebovali, tak jí to tak napište, že měla příjem 0,-- Kč. Na ÚP mohou být šťouralové, určitě bych se nesnažila doklady falšovat, nevíte, co tam ta paní řekne a budete mít problém. 'Skončete dohodu v den, na kterém se s paní dohodnete (nechte si to od ní podepsat).
Ano, DPP byla tak, že pracovala tak, jak jsme ji potřebovali. Pak se se šéfem domluvili, že skončí k tomu 30.6., ale už nepřišla tu dohodu podepsat a nebrala ani ty telefony, proto je nepodepsaná. Šéf si trvá na tom, že skončila k 30.6., že to je její chyba, že nepřišla, že od 1.7. už prostě nepracovala. Ta paní si myslím, že na ÚP určitě řekne vše v její prospěch, ale že nepřišla to ukončení podepsat, to určitě neřekne. No, a já teď nevím, co mám dělat :-(
nemůže, ptže to už je datum dávno za námi. Nepřidělávejte si problémy, pokud přijde podepsat třeba zítra, tak můžete napsat zítřejší datum , ale určitě ne datum dnešní a dřívější. Do kdy má dohodu sepsanou a jak to tam máte sjednané (viz moje předchozí odpověď s dotazem)?
Šéf může říkat co chce, skončení není platné, její DPP pokračuje do doby sepsání dohody o skončení a tudíž jste pořád její zaměstnavatel. Vyplňte měsíce s příjmem O a dohodu o skončení dejte podepsat znovu s aktuálním datem a čekejte, jestli se nebude domáhat nějakých peněz. Záleží podle mne na přesném znění DPP.
Ano, souhlasím, záleží na přesném znění, jak máte napsáno v DPP. Pokud tam není přesně, že bude pracovat každý měsíc, tak, dle mého názoru, se žádných peníz domáhat nemůže, prostě jste pro ni na tuto dobu neměli žádnou práci. Je otázkou, jestli se nebude domáhat práce dál, aby splnila celkový počet hodin, na kterých jste se dohodli. Do kdy máte dohodu sepsanou a jak to tom máte napsané - každý měsíc nebo ne, máte stanovený počet hodin, příp. kolik z nich už má odpracovaných?
Tak v tom nehledejte žádné mouchy a nepřidělávejte si starosti. Prostě má stále DPP, vyzvěte ji, aby přišla podepsat skončení DPP (žádné zpětné datum nepište!!!), předáte ji doklady a tím končí. Na potvrzení pro ÚP jí na měsíce, kdy nepracovala )neměla lpříjem) napíšete 0,-- Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.