OT: Šmírování ze strany státu
Tečko,
srandičky Vás přejdou, až strana a vláda prosadí všechny šmírovací techniky na lidi, které má v plánu. :-))
Já se pokouším studovat návod jak se má vyplnit KH, ale za střízliva to nejde a játra mám jen jedny.
Ve stejném rozsahu se připravuje návod na evidenci tržeb (ST 513).
Osobně se mě bohužel netýká § 38v ZDP, ale několika klientů ano. Sankce nejsou malé, jak si tento paragraf vyložit neví ani na MF.
Další lahůdkou je zákon o prokazování původu majetku (ST 504).
Připravuje se větší prolomení bankovního tajemství.
Pevně věřím, že další nástroje Velký bratr pečlivě připravuje a bude tak moci zatočit s podvodníky. Dnes má být tisková konference, kde se bude Kobra chlubit, jaké podvody zase odkryla.
Bohužel pro ten rozsah legislativních návrhů se nedaří dodržovat lhůty a tak zákony, které mají platit od 1.1.2015 jsou často teprve v 1. nebo 2. čtení.
Hezký den!
Re: OT: Šmírování ze strany státu
Právě, že mně srandičky přešly už před nějakou dobou, ani na škole jsem nedělala tolik "domácích úkolů", jako teď. Formulář kontrolního hlášení, předběžné informace ze stránek fin.správy atd. studuji průběžně, ale nevím, kde se dá "zkusmo" vyplnit formulář KH na internetu (jak píše paní o kolonkách).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.