Re: neplacené volno během výpovědní doby
Jenom pro ujasnění, to co jste uvedla ve své odpovědi:
"Již před lety Nejvyšší soud rozhodl, že se zaměstnanec nemusí po doručení výpovědi pro nadbytečnost zdržovat na pracovišti zaměstnavatele (své pracoviště již nemá), přičemž tím neporuší pracovní kázeň (vydáno v době, kdy se jednalo o zákonný pojem)."
platí i v tomto případě? Nějak váhám , protože Vaše odpověď byla dost rezolutní.
Díky
Ale jděte, vy jste dobře pochopila, stejně tak jako Kara, jak to VH myslí, protože tuhle problematiku dobře znáte. Jen jste si trochu chtěly schladit žáhu na VH. Protože její odpovědi stejně tak jako některých dalších (např. Páji, all, atd.) nejsou pro vás dost podlézavé směrem k tazatelům .
ak pokud ji v práci nepotřebujete, můžete jí nepl.
>>>>>>volno umožnit. Pracovní poměr skončí 31.12.
>>>>>Tak to ano
>>>>
>>>>Jenom pro ujasnění, to co jste uvedla ve své
>>>>odpovědi:
>>>>
>>>>"Již před lety Nejvyšší soud rozhodl, že se
>>>>zaměstnanec nemusí po doručení výpovědi pro
>>>>nadbytečnost
>>>>zdržovat na pracovišti zaměstnavatele (své pracoviště
>>>>již
>>>>nemá), přičemž tím neporuší pracovní kázeň (vydáno v
>>>>době, kdy se jednalo o zákonný pojem)."
>>>>
>>>>platí i v tomto případě? Nějak váhám , protože Vaše
>>>>odpověď byla dost rezolutní.
>>>>
>>>>Díky
>>>
>>>Nemůže to platit pro tento případ. Platilo by to v
>>>případě, že by místo bylo zrušeno během její RD, to
>>>znamená, že v době, kdy by se po RD měla vrátit, tak
>>>by již
>>>fakticky neměla kam.
>>
>>To ovšem ještě z odpovědi nebylo poznat, proto mě
>>zarazila ta rezolutní odpověď:
>>"mohla být doma, placena průměrem, resp.
>>pravděpodobným výdělkem."
>>"A to by stála někde v koutě?"
>
>Ale jděte, vy jste dobře pochopila, stejně tak jako
>Kara, jak to VH myslí, protože tuhle problematiku dobře
>znáte. Jen jste si trochu chtěly schladit žáhu na VH.
>Protože její odpovědi stejně tak jako některých
>dalších (např. Páji, all, atd.) nejsou pro vás dost
>podlézavé směrem k tazatelům .
Slušná a vysvětlující odpověď, případně dotaz na upřesnění otáky, to je pro Vás podlézavé? Nic ve zlém, ale způsob odpovědi VH OBČAS bývá k tazatelům urážející až arogantní. A také zavádějící. V tomto případě jsme pochopily, ale někdo jiný by si mohl myslet, že je to tak a basta. Čekala bych spíše nejprve větu o organizační změně, případně dotaz, od kdy bude platit, zda už od teď nebo až od 1.1.
Pokud narážíte na tu nedávnou dlouhou diskuzi, tak já jsem tam pak ještě svoje náhledy trochu vyjasňovala, na to už nikdo nezareagoval. A jestli myslíte tu diskuzi, jak Marii11 ujely nervy a byla sprostá, tak tu jsem si přečetla až teď. A i kdybych si ji přečetla dříve, proč bych se měla míchat všude? Samozřejmě se mně nelíbí, jak zareagovala, ale zrovna tak je mi proti srsti věta, že jako mzdová účetní by měla mít ZP v malíčku. To je snad zbytečné dodávat, ne?
>>>>>Tak to ano
>>>>
>>>>Jenom pro ujasnění, to co jste uvedla ve své
>>>>odpovědi:
>>>>
>>>>"Již před lety Nejvyšší soud rozhodl, že se
>>>>zaměstnanec nemusí po doručení výpovědi pro
>>>>nadbytečnost
>>>>zdržovat na pracovišti zaměstnavatele (své pracoviště
>>>>již
>>>>nemá), přičemž tím neporuší pracovní kázeň (vydáno v
>>>>době, kdy se jednalo o zákonný pojem)."
>>>>
>>>>platí i v tomto případě? Nějak váhám , protože Vaše
>>>>odpověď byla dost rezolutní.
>>>>
>>>>Díky
>>>
>>>Nemůže to platit pro tento případ. Platilo by to v
>>>případě, že by místo bylo zrušeno během její RD, to
>>>znamená, že v době, kdy by se po RD měla vrátit, tak
>>>by již
>>>fakticky neměla kam.
>>
>>To ovšem ještě z odpovědi nebylo poznat, proto mě
>>zarazila ta rezolutní odpověď:
>>"mohla být doma, placena průměrem, resp.
>>pravděpodobným výdělkem."
>>"A to by stála někde v koutě?"
>
>Ale jděte, vy jste dobře pochopila, stejně tak jako
>Kara, jak to VH myslí, protože tuhle problematiku dobře
>znáte.
Bohužel se značně mýlíte. Právě proto, že jsem nepochopila jak to VH myslí a protože její odpovědi beru velice vážně (jsou fundované a správné) tak jsem se zarazila a požádala a slušně poděkovala za případné doplnění. Ale těší mě vaše poznámka, že tuto problematiku dobře znám i když někdy napíšu blbost a jsem za to dost nevybíravě sprdnuta přesto, že se slušně omluvím.
Jen jste si trochu chtěly schladit žáhu na VH.
>Protože její odpovědi stejně tak jako některých
>dalších (např. Páji, all, atd.) nejsou pro vás dost
>podlézavé směrem k tazatelům .
Na zchlazování žáhy jsou tady jiní. Máte příliš bujnou fantazii. Na štěstí těm, co potřebují poradit je zřejmě jedno jestli poradím já, vy, VH, pája nebo all. Pro ně je podstatné, že jim někdo odpoví, pokud možno správně.
Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak vypadá nepodlézavá odpověď? Zřejmě žádná nebo se v ní musí nutně objevit alespoň nějaká narážka na nevědomost tazatele.
Ne, to opravdu nemusí, ale všiml jsem si, že kdykoliv je tazatel upozorněn, že by napřed měl projít historii nebo je odkázán na příslušné § , tak zejména vy dvě tyto velmi omlouváte a raději kritizujete toho, co na dodržování pravidel upozorní. Ale jinak opravdu jsem přesvědčen, že vy i Kara tuhle problematiku ovládáte. Jen mi vadí stálé ústupky těm, co něco porušují.
Upozornit na projití historie se dá i vlídně. I odkaz na příslušné § může být učiněn vlídně. A kdo se chce rozepsat, tak se rozepíše, kdo ne, tak ne. Když vím a mám čas, poradím nebo diskutuji. když se mi nechce nebo nemám čas nebo nevím, tak nepíšu. Nevím o tom, že bych RADĚJI kritizovala toho, kdo na pravidla upozorní. Raději když vím a poradím tomu, kdo radu potřebuje. A vítám vlídné opravy mých rad, když se zmýlím, protože tím se učím.
Karo, jsou tu ovšem občas tazatelé, kteří chtějí odpověď na stříbrném tácku se vším všudy. A vůbec se neobtěžují s tím, že by pro to také měli něco udělat.
Takže když jim doporučíte nebo dáte odkaz, co si mají přečíst a oni se ani neobtěžují a chtějí to naservírováno vše bez námahy, pak je to těžké.
Berte to jako akademickou diskuzi k tématu :-).
Navíc bohužel, když někdo dělá tuto práci, musí se doživotně vzdělávat, jinak napáchá nenapravitelné škody. A u řady tazatelů to tak není.
Proto zřejmě máme občas tendenci je upozornit, že je třeba studovat, aby nenapáchali moc škod.
Když jsem sem začala chodit, možná jsem nějaká zpožděná nebo co, trvalo mi nějakou dobu, než jsem si všimla, že je někde nahoře napsáno slovo pravidla. A skutečně až potom, co jsem si v nějaké odpovědi přečetla, že tady někde jsou jsme je začala hledat. Možná moje vlastní zkušenost znamená, že toleruji dotazy bez předchozího hledání v historii a neznalost pravidel. A navíc, mě to neobtěžuje odpovídat na dotazy, které v historii byly už odpovězeny. Někdy, když je mi to nepříjemné, tak sem jenom jdu a čtu si. Jindy mám náladu na to odpovídat pořád dokola a nevadí mi to. A tak si stejně pořád myslím, že je to o dobrovolnosti a ochotě. Prostě koho to nebaví nebo otravuje, nikdo mu přece nepřikazuje odpovídat.
Když jsem před mnoha a mnoha lety začala tuto práci dělat, spadla jsem do toho rovnou po hlavě a nebyl nikdo, kdo by poradil. Jak bych byla ráda za podobnou možnost, co je nyní. Možná právě také proto jsem shovívavější k začátečníkům. Nemám ráda, když někdo někoho shazuje za nevědomost nebo neobratnost. Za ty roky už kdo sem chodí ví, že když odpoví např. Líba, Jasná, VH, pája a další, že s téměř stoprocentní jistotou jsou odpovědi správné. Ale jsme jenom lidi a každý je chybující. Je správné, že když si myslím, že něco už umím a znám, že jsem výjimečná a opravňuje mě to třeba peskovat ty, kteří začínají nebo toho neví tolik? Myslím že ne, ale to ať si zváží každý sám za sebe.
Hezký víkend.
Re: omlouvám se
>>
>>Ne, to opravdu nemusí, ale všiml jsem si, že kdykoliv
>>je tazatel upozorněn, že by napřed měl projít
>>historii
>>nebo je odkázán na příslušné § , tak zejména vy dvě
>>tyto velmi omlouváte a raději kritizujete toho, co na
>>dodržování pravidel upozorní. Ale jinak opravdu jsem
>>přesvědčen, že vy i Kara tuhle problematiku ovládáte.
>>Jen
>>mi vadí stálé ústupky těm, co něco porušují.
>
>Když jsem před mnoha a mnoha lety začala tuto práci
>dělat, spadla jsem do toho rovnou po hlavě a nebyl
>nikdo, kdo by poradil. Jak bych byla ráda za podobnou
>možnost, co je nyní. Možná právě také proto jsem
>shovívavější k začátečníkům. Nemám ráda, když někdo někoho
>shazuje za nevědomost nebo neobratnost. Za ty roky už kdo
>sem chodí ví, že když odpoví např. Líba, Jasná, VH,
>pája a další, že s téměř stoprocentní jistotou jsou
>odpovědi správné. Ale jsme jenom lidi a každý je
>chybující. Je správné, že když si myslím, že něco už umím a
>znám, že jsem výjimečná a opravňuje mě to třeba peskovat
>ty, kteří začínají nebo toho neví tolik? Myslím že ne,
>ale to ať si zváží každý sám za sebe.
>Hezký víkend.
Ráda bych se omluvila, pokud jsem svou odpovědí někoho zmátla. Nevím proč, ale myslela jsem, že účinnost organizační změny už nastala během RD. Samozřejmě rozhodnutí NS, na které jsem odkazovala, se v tomto případě neuplatní.
Re: rozsudek
>>>>>>>>
>>>>>>>>Ne, to opravdu nemusí, ale všiml jsem si, že kdykoliv
>>>>>>>>je tazatel upozorněn, že by napřed měl projít
>>>>>>>>historii
>>>>>>>>nebo je odkázán na příslušné § , tak zejména vy dvě
>>>>>>>>tyto velmi omlouváte a raději kritizujete toho, co na
>>>>>>>>dodržování pravidel upozorní. Ale jinak opravdu jsem
>>>>>>>>přesvědčen, že vy i Kara tuhle problematiku ovládáte.
>>>>>>>>Jen
>>>>>>>>mi vadí stálé ústupky těm, co něco porušují.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>Když jsem před mnoha a mnoha lety začala tuto práci
>>>>>>>dělat, spadla jsem do toho rovnou po hlavě a nebyl
>>>>>>>nikdo, kdo by poradil. Jak bych byla ráda za podobnou
>>>>>>>možnost, co je nyní. Možná právě také proto jsem
>>>>>>>shovívavější k začátečníkům. Nemám ráda, když někdo
>>>>>>>někoho
>>>>>>>shazuje za nevědomost nebo neobratnost. Za ty roky už
>>>>>>>kdo
>>>>>>>sem chodí ví, že když odpoví např. Líba, Jasná, VH,
>>>>>>>Hezký víkend.
>>>>>>Ráda bych se omluvila, pokud jsem svou odpovědí
>>>>>>někoho
>>>>>>zmátla. Nevím proč, ale myslela jsem, že účinnost
>>>>>>organizační změny už nastala během RD. Samozřejmě
>>>>>>rozhodnutí NS, na které jsem odkazovala, se v tomto
>>>>>>případě
>>>>>>neuplatní.
>>>>>VH mohla byste, prosím, napsat odkaz na ten rozsudek.
>>>>>Děkuji.
>>>>Pošlu, ale mohu až v pondělí. Jsem mimo a soudní
>>>>rozhodnutí na flashi, kterou mám v kabelce, nemám.
>>>I tak už teď děkuji. Pěkný víkend.
>>
>>Také předem děkuji.
>Nedačí se mi rozsudek nalézt, prosím o trpělivost.
My jsme trpěliví, až to půjde - dejte to jako novou zprávu, prosím, i když to bude zítra nebo kdykoliv, až to najdete, budeme za to rádi.
Pěkný den.
Re: rozsudek
Rozsudek Nejvyššího soudu České republiky
sp.zn. 21 Cdo 90/2001, ze dne 22.1.2002
Nepřestal-li zaměstnanec konat práci pro zaměstnavatele na základě vlastního rozhodnutí, ale z iniciativy zaměstnavatele (zaměstnavatel mu přestal přidělovat práci), může zaměstnavatele vyzvat k plnění jeho povinností, avšak není povinen přidělování práce na zaměstnavateli vyžadovat, ani se zdržovat po dobu, kdy zaměstnavatel neplní své právní povinnosti, na místě zaměstnavatelem určeném.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.